Σάββατο 18 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ 29 ΜΑΗ
Εργάτη τον εργάτη η προετοιμασία

Συνελεύσεις, περιοδείες, αποφάσεις

Εντείνεται η κινητοποίηση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων και των εργαζoμένων της Θεσσαλονίκης για μαζική αγωνιστική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 29 Μάη.

Κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε χτες το πρωί περιοδεία στην ΕΛΛΕΝΙΤ, όπου αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι διεξάγουν ένα δύσκολο απεργιακό αγώνα με καθημερινές στάσεις εργασίας. Περιοδεία πραγματοποιήθηκε, επίσης, στη βιομηχανία ΒΙΑΜΙΛ, όπου και εκεί επικρατεί στους εργαζόμενους αγωνιστική διάθεση και προθυμία για συμμετοχή στην απεργία. Στο μεταξύ, χτες, μετά την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και το Συνδικάτο Εργαζομένων Υποδηματοποιίας και Δέρματος, κοινοποίησαν την απόφασή τους για συμμετοχή στην απεργία και το Σωματείο Χειριστών Ανελκυστήρων και το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας.

Στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζονται επίσης οι διεργασίες για τις τελικές αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Κοζάνη: Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία έχει πάρει το Συνδικάτο Οικοδόμων, που τις τελευταίες μέρες πραγματοποιεί περιοδείες και εξορμήσεις σε όλα τα εργοτάξια και γιαπιά της περιοχής για τη μαζικοποίηση της απεργίας. Τη Δευτέρα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, με πρόταση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, θα συζητήσει το θέμα κήρυξης απεργίας. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία, στις 10.30 το πρωί.

Καστοριά: Στο Συνδικάτο Οικοδόμων. Σήμερα, εξάλλου, συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, με θέμα την κινητοποίηση για την επιτυχία της απεργίας.

Νάουσα: Με απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου έχει κηρυχτεί γενική απεργία στις 29 Μάη. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται οι αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων για συμμετοχή στην απεργία.

Σέρρες: Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11 το πρωί. Συμμετοχή στην απεργία έχει αποφασίσει το Σωματείο Μουσικών. Αναμένεται ότι παρόμοια απόφαση θα παρθεί και από το Σωματείο Εργατών Μετάλλου.

Καβάλα: Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Καπνεργάτη στις 10 το πρωί.

Θάσος: Συμμετοχή στην απεργία έχουν δηλώσει τα σωματεία Ναυτεργατών, Οικοδόμων Λιμεναρίων. Οικοδόμων και Λατόμων Β. Θάσου και Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Λιμένα στις 11 το πρωί.

Στην Αθήνα

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της Αθήνας πρέπει με όλες τους τις δυνάμεις και μέσα από συλλογικές διαδικασίες να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη της απεργίας, στις 29 Μάη, και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης. Αυτό επισημάνθηκε από τα μέλη της Γραμματείας του Συντονιστικού Σωματείων, Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Αθήνας που συνεδρίασε χτες και συζήτησε την οργάνωση και προετοιμασία της απεργίας.

Οπως σημειώθηκε από τα μέλη της Γραμματείας, η πανελλαδική πανεργατική απεργία πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων σε συντονισμό ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Παράλληλα τόνισαν, ότι το μήνυμα της απεργίας πρέπει να φτάσει παντού σε κάθε εργαζόμενο και σε κάθε χώρο δουλιάς. Να τεθεί το θέμα της απεργίας σε συνελεύσεις διοικήσεων σωματείων, γενικές συνελεύσεις και με περιοδείες και συγκεντρώσεις και στήσιμο απεργιακών επιτροπών να δοθεί αποφασιστικά η μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Στα πλαίσια αυτά η Γραμματεία αποφάσισε να προχωρήσει σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα, 27 Μάη, στη 1 το μεσημέρι, σε συνεννόηση με τα συντονιστικά των ΟΤΑ και των πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών.

Στον Πειραιά

Εντείνονται και στον Πειραιά οι προετοιμασίες των ταξικών δυνάμεων για την απεργία στις 29 του μήνα, ενώ το ένα σωματείο μετά το άλλο παίρνουν απόφαση συμμετοχής. Χτες απόφαση για 24ωρη απεργία πήραν όλα τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ενώ τη Δευτέρα το πρωί συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις των ναυτεργατών, οι οποίοι απαιτούν την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων. Σταθμό των προετοιμασιών θα αποτελέσει η σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Πειραιά, που θα γίνει τη Δευτέρα, 20 του μήνα, στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στην οποία έχουν προσκληθεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης, συνδικαλιστικές παρατάξεις και συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ