Πέμπτη 16 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... ευρωστρατιωτικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΟΛΛΑ «ΟΧΙ», λένε τελευταία, και μάλιστα δημοσίως, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και τα κυβερνητικά στελέχη για το διαβόητο κείμενο της Αγκυρας για το λεγόμενο ευρωστρατό.

Αραγε, το λένε γιατί το εννοούνε ή για να το πιστέψουν κι οι ίδιοι; `Η, γνωρίζουν περισσότερα από μας, για τις σχετικές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και το «παίζουν» ...τζάμπα μάγκες.

Γιατί, δυσκολευόμαστε πολύ να πιστέψουμε ότι η κυβέρνηση Σημίτη θα συνεχίσει για πολύ να φέρνει εμπόδια στη συγκρότηση του ευρωστρατού, στον κοινοτικό, δηλαδή, μοχλό στρατιωτικών επεμβάσεων, στο πλάι του ΝΑΤΟ...

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ δεν ...ανατριχιάσαμε κιόλας με τη χτεσινή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή περί των κρατικών προμηθειών και της αδιαφάνειας, όπου έκανε ευθεία επίθεση προς την κυβέρνηση. Για την ακρίβεια, μάλλον χασμουρητά προκαλούν αυτές οι δηλώσεις. Βαρεθήκαμε!!!

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, εδώ και πολύ καιρό έχουμε περάσει από την εποχή των παράνομων σκανδάλων στα ...νόμιμα σκάνδαλα. Γιατί, βέβαια, μόνο σκάνδαλο είναι η ιδιωτικοποίηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας που ολοκληρώνεται.

Κι εδώ, βέβαια, η ΝΔ δεν είναι απλά συνένοχος, συνεργός και όλα τα σχετικά. Είναι ο καλύτερος χειροκροτητής αυτής της πολιτικής.

ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ο ΟΗΕ την Παλαιστινιακή Αρχή, ζήτησε ο εκπρόσωπος του οργανισμού στη Μέση Ανατολή. Ομολογούμε ότι είναι πρωτότυπη η πρόταση. Θα συζητηθεί το θέμα του παλαιστινιακού κράτους επί παραδείγματι ...χωρίς τους Παλαιστίνιους.

Φυσικά, το Ισραήλ, εδώ και καιρό, σπρώχνει τα πράγματα σε τέτοια κατεύθυνση και αξιωματούχοι του δηλώνουν ότι δεν υπάρχει συνομιλητής για να συνομιλήσουν. Μόνο που με τέτοια κολπάκια δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Που δεν είναι άλλη από το ότι δε θέλουν συνομιλήσουν. Προτιμούν να σκοτώνουν.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ