Πέμπτη 9 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Δε θα περάσει η τρομοκρατία

H ποινικοποίηση των αγώνων και η τρομοκράτηση συνδικαλιστών και εργαζομένων για την εξασφάλιση «εργασιακής ειρήνης» είναι ο στόχος της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του σωματείου της Λάρυμνας.

Αυτό ομολόγησαν ορθά - κοφτά οι εκπρόσωποι της εταιρίας, ωστόσο κάτω από την πίεση των συνδικαλιστών δήλωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο απόσυρσης της αγωγής που έχουν καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας και με την οποία αξιώνουν να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που έγινε στις 18 Απρίλη, που είχε κηρύξει η ΠΟΕΜ και συμμετείχε το σωματείο εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας. Επίσης με την αγωγή η εταιρία απαιτεί να καταδικαστούν ο γενικός γραμματέας και ο αντιπρόεδρος σε ενός χρόνου φυλάκιση και 30.000 ευρώ πρόστιμο ο καθένας. Ούτε λίγο - ούτε πολύ η κυβέρνηση (μέσω της διοίκησης) επιδιώκει την παραδειγματική τιμωρία και εξόντωση όποιου αντιστέκεται, στέλνοντας το ίδιο μήνυμα παντού.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δε θα τους κάνουν το χατίρι. Το απέδειξαν αυτό με την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία της 18ης Απρίλη και προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στους αγώνες που έρχονται για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων τους, απόκρουση των σχεδίων κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας - πρόνοιας, των εργασιακών τους σχέσεων.

Ετσι, λοιπόν, το σωματείο στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας διοργανώνει σύσκεψη την Τρίτη, 14 Μάη, στις 11 το πρωί στα γραφεία του σωματείου και με επιστολή του ενημερώνει και καλεί σε συμμετοχή τους αρχηγούς των κομμάτων, τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας, τους βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας, τους νομάρχες Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας, τους δήμους της περιοχής, τη ΓΣΕΕ - ΠΟΕΜ - Εργατικά Κέντρα και τα άλλα σωματεία της ΛΑΡΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ