Σάββατο 25 Μάη 2024 - Κυριακή 26 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Για το τρόπαιο, με βλέψεις Ευρώπης

Παναθηναϊκός και Αρης αναμετρούνται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, διεκδικώντας τον τίτλο του κυπελλούχου αλλά και το ευρωπαϊκό «εισιτήριο»

Eurokinissi Sports

Η ώρα της κρίσης για τον δεύτερο εγχώριο τίτλο της σεζόν στο ποδόσφαιρο, αυτόν του Κυπέλλου, φτάνει το Σάββατο 25 Μάη, με τη διεξαγωγή του τελικού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου διεκδικούν το τρόπαιο Παναθηναϊκός και Αρης (20.30 - Cosmote Sport 1).

Για άλλη μια χρονιά ο τελικός θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, με επιπλέον αιτία αυτήν τη φορά - εκτός του φόβου για επεισόδια μεταξύ αντίπαλων οπαδών, που ήταν διάχυτος σε όλες τις συσκέψεις των αρμοδίων και εμπλεκόμενων οι οποίες προηγήθηκαν - και την κατάσταση του ίδιου του Πανθεσσαλικού Σταδίου: Οπως προέκυψε, το γήπεδο δεν διαθέτει τις τεχνικές προϋποθέσεις τις οποίες ορίζουν τα νέα μέτρα για τη διεξαγωγή αγώνων, όπως το αναβαθμισμένο σύστημα καμερών παρακολούθησης των εξεδρών αλλά και ο νέος τρόπος ταυτοποίησης για τα εισιτήρια των φιλάθλων. Τα συγκεκριμένα ζητήματα αποτέλεσαν αιτία αντιπαράθεσης μεταξύ των εμπλεκόμενων ομάδων, της διοργανώτριας ΕΠΟ, του δήμου Βόλου αλλά και της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο καθένας με τη δίψα του

Στο αγωνιστικό κομμάτι, Παναθηναϊκός και Αρης διεκδικούν τον τίτλο του κυπελλούχου και προκειμένου να εξασφαλίσουν θέση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση της επόμενης σεζόν, ό,τι δηλαδή δεν κατάφεραν μέσω του πρωταθλήματος: Οι μεν «πράσινοι» έμειναν 4οι, οι δε «κιτρινόμαυροι» 5οι. Ο νικητής του τελικού θα αγωνιστεί πιθανώς στον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Στον Παναθηναϊκό η κατάκτηση του τροπαίου έχει και χαρακτήρα «εξιλέωσης», σε μια χρονιά που από τον Δεκέμβρη και έπειτα εξελίχθηκε σε πλήρη αντίθεση με τις προσδοκίες τίτλου που είχαν καλλιεργηθεί. Ως αποτέλεσμα, ο Φατίχ Τερίμ, που στα μέσα της σεζόν είχε αντικαταστήσει στην τεχνική ηγεσία τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αντικαταστάθηκε με τη σειρά του, από τον πρώην βοηθό του Γιοβάνοβιτς και μέχρι πρότινος τεχνικό του Βόλου, Χρήστο Κόντη. Στο δε φόντο της αλλαγής στην τεχνική ηγεσία, υπάρχει αισιοδοξία ότι η ομάδα θα καταφέρει να κλείσει θετικά τη χρονιά. Στην «πράσινη» αποστολή για τον τελικό εντάχθηκαν τις τελευταίες μέρες Φ. Ιωαννίδης και Αϊτόρ, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Από την πλευρά του ο Αρης αντιμετωπίζει μια ιστορική πρόκληση, καθώς διεκδικεί το πρώτο του τρόπαιο εδώ και 54 χρόνια και συνολικά το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας του, μετά το 1970. Φυσικά, οι Θεσσαλονικείς θέλουν και να εξασφαλίσουν εκείνη την ευρωπαϊκή συμμετοχή για του χρόνου. Εφαλτήριο για την αποστολή του Αρη είναι η καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία έδειξε να βρίσκονται στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, με τις εμφανίσεις της ομάδας στα πλέι οφ, ενώ και οι ιστορικοί λόγοι για την επιτυχία αποτελούν έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του Ακη Μάντζιου. Ο Ελληνας τεχνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του.

Σε μια φετινή καινοτομία στην ιστορία των τελικών, τον αγώνα στο Πανθεσσαλικό θα τον διευθύνει γυναίκα διαιτητής, και συγκεκριμένα η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, διεθνής ρέφερι κατηγορίας Elite της UEFA.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ