Παρασκευή 24 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συλλαλητήριο αύριο για την Ειδική Αγωγή

Μεγάλο συλλαλητήριο για την Ειδική Αγωγή και Πρόνοια θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, στις 11 το πρωί, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

Οι γονείς και οι εργαζόμενοι αναδεικνύουν τα εκρηκτικά προβλήματα, με κυρίαρχο εκείνο της σχολικής στέγης, στα Ειδικά Σχολεία, που είναι υπερπλήρη, ακατάλληλα και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνα. Επίσης, την απαράδεκτη κατάσταση σε όλες τις δομές Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας και τον αποκλεισμό πολλών μαθητών και ενήλικων με αναπηρίες από την Εκπαίδευση, την εργασία και πολλές άλλες υπηρεσίες που έχουν ανάγκη. Καταγγέλλουν ως συνένοχες όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και την πολιτική που θεωρεί την Ειδική Αγωγή - Πρόνοια κόστος αλλά και ευκαιρία για κερδοφόρες μπίζνες.

Καλούν τον λαό να μη δείξει καμία ανοχή στην περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Να στηρίξει τον αγώνα τους και τις διεκδικήσεις τους.

Στη συγκέντρωση καλούν: Το Συντονιστικό Συλλόγων Γονέων/Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ Θεσσαλονίκης (εκπροσωπεί όλα τα ΕΕΕΕΚ της Θεσσαλονίκης), το Σωματείο Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή Κεντρικής Μακεδονίας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Εκτάκτου Προσωπικού ΕΚΕΚ - ΑμεΑ Θεσσαλονίκης (Λακκιά), η Α' και η Δ' ΕΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ