Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Με δυναμική κινητοποίηση σε κυβερνητική φιέστα διεκδίκησαν αποζημιώσεις

Με δυναμική κινητοποίηση σε προεκλογική φιέστα της κυβέρνησης στη Λάρισα οι αγρότες της Αγιάς απαίτησαν χτες να ενταχθούν στις αποζημιώσεις λόγω «Daniel» οι δεντροκαλλιέργειες της περιοχής τους. Η κυβέρνηση «υποδέχτηκε» τους αγρότες με τα ΜΑΤ, εμποδίζοντας την είσοδο αντιπροσωπείας που ζητούσε συνάντηση με τον Λ. Αυγενακη.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, έγινε συνάντηση για το θέμα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος, επικαλούμενος την αρμοδιότητα του ΕΛΓΑ. Υπό την ποίηση των αγροτών και των κινητοποιήσεών τους, όμως, δεσμεύτηκε για επανεξέταση του αιτήματος και για διαβούλευση με την ηγεσία του ΕΛΓΑ.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Υπό την πίεση του μεγάλου συλλαλητηρίου που έγινε στην Αγιά και της κινητοποίησης στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα, ο υφυπουργός δέχτηκε να δοθεί απάντηση τις επόμενες μέρες.

Οι δεντροκαλλιεργητές της Αγιάς δεν έχουν λάβει ούτε καν προκαταβολή για αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη από τον «Daniel», ενώ οι συνάδελφοί τους από τη γειτονική Μαγνησία έλαβαν προκαταβολή αποζημίωσης.

Παρέμβαση και στο δημαρχείο Τρικάλων

Να αναλάβει ο δήμος Τρικκαίων τη συλλογή των γκρεμισμένων σπιτιών και αποθηκών από την πλημμύρα του Σεπτέμβρη διεκδικεί ο Σύλλογος Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων, που χτες προχώρησε σε νέα κινητοποίηση στο δημαρχείο Τρικάλων.

8 μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο απομάκρυνσης των ερειπίων, ή για το γκρέμισμα όσων ακινήτων έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα». Το κράτος σε όλα τα επίπεδα κωλυσιεργεί και οι πλημμυροπαθείς εκφράζουν φόβους ότι όσο αυξάνεται η θερμοκρασία τα γκρεμισμένα σπίτια θα αποτελέσουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Στο αρμόδιο υπουργείο παρέπεμψε για την καθυστέρηση ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, υποστηρίζοντας ότι η δημοτική αρχή έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την απομάκρυνση των ερειπίων. Εφόσον η κυβέρνηση είναι αυτή που καθυστερεί, τότε η δημοτική αρχή να την καταγγείλει δημόσια, είπαν οι πλημμυροπαθείς προς τον δήμαρχο, που απάντησε ότι ...«δεν γίνονται αυτά»!

Το επόμενο βήμα είναι να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο συντονισμός των πλημμυροπαθών όλης της Θεσσαλίας για να υλοποιηθούν έγκαιρα τα αυτονόητα, όπως η απομάκρυνση των γκρεμισμένων σπιτιών, οι αποζημιώσεις στο 100% και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ