Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΟΒΟΥ
Οποιος ζει με την αγωνία του ξεσπιτώματος έχει μία επιλογή: ΚΚΕ!

H δουλειά μου, τα προηγούμενα χρόνια, μου επέτρεψε να ταξιδέψω πολύ στην Ευρώπη και να διαπιστώσω με τα ίδια μου τα μάτια αυτό που πολλά από τα ίδια τα στοιχεία δείχνουν: Οτι από τον βορρά μέχρι τον νότο της ΕΕ διπλασιάστηκαν οι λαϊκές οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους από το 2010 έως το 2020, πάνω από 20 εκατ. άνθρωποι αντιμετώπισαν «σοβαρή στέρηση στέγης», οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 47% μεταξύ 2010 και 2022.

Είτε νεοφιλελεύθερες, είτε σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις στα κράτη - μέλη της ΕΕ χτυπάνε ανελέητα τα δικαιώματά μας, βγάζουν τα σπίτια μας «στο σφυρί».

Το σχέδιο της ΕΕ είναι κοινό παντού... Η κατοικία, η μικροϊδιοκτησία αλλάζει χέρια. Περνάει στα χέρια των λίγων, των τραπεζιτών, των funds. Πλουτίζουν οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και όμιλοι.

Το ίδιο συμβαίνει και στη δική μας χώρα! Οι πολιτικές που έχουν οδηγήσει τον μέσο Ελληνα σε εξαθλίωση, που δεν του φτάνει ο μισθός ούτε για τον μήνα, τώρα τον απειλούν και με τον τρόμο της έξωσης. Είναι απίστευτο πόσοι πλειστηριασμοί γίνονται κάθε μήνα στην Ελλάδα: 500 με 600!

Πέρα όμως από αυτά, διαπίστωσα και κάτι ακόμα. Δεν τους αρκεί να σου πάρουν το σπίτι. Πρέπει να σε τσακίσουν, να σε ποδοπατήσουν, να μην τολμήσεις να σηκώσεις ανάστημα. Προσωπικά τόλμησα να σηκωθώ, να φωνάξω, να καταγγείλω. Και τότε είδα το ωμό πρόσωπο της κρατικής βίας, να στέκεται συμπαραστάτης στον άρπαγα του σπιτιού μου. Μπήκαν στο σπίτι μου, το λεηλάτησαν, έκλεψαν, μόλυναν, κατέστρεψαν με την ανοχή - αν όχι με την παρότρυνση - του άρπαγα, κι εμένα με το παιδί μου μας οδήγησαν σιδηροδέσμιους στην Ασφάλεια.

Ομως δεν ήμουν μόνη. Το ΚΚΕ στάθηκε δίπλα μου στις κρίσιμες αυτές ώρες. Τα παιδιά του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ στάθηκαν απέναντι στα ΜΑΤ και στην ωμή κρατική βία. Οι γυναίκες της ΟΓΕ Ζωγράφου άπλωσαν ένα προστατευτικό δίχτυ πάνω σε εμένα και το παιδί μου, αφού έτσι όπως μας έσυραν, δεν προλάβαμε να πάρουμε από το σπίτι ούτε καν τα ρούχα μας, ούτε καν τα φάρμακά μας! ΝΑΙ, το ΚΚΕ το έκανε αυτό! Δεν επέτρεψε να με διαλύσει η βαρβαρότητα! Κράτησε ψηλά τη ζωή μου και την αξιοπρέπειά μου! Την επόμενη μέρα, στις 10 Ιούνη θα είναι εδώ οι πλειστηριασμοί των σπιτιών και της περιουσίας της φτωχολογιάς... Το ξέρετε καλά και εδώ στο Περιστέρι, που τα κοράκια των τραπεζών και funds γυρνοβολάνε σαν αρπαχτικά. Εκβιάζουν, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα...

Θα είναι εδώ οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που θα αφήνουν απροστάτευτο το βιος μας στα κοράκια! Θα είναι εδώ το ιδιώνυμο αδίκημα που δεν θα μας αφήνει να υπερασπιστούμε το αυτονόητο, το δικαίωμά μας να έχουμε ένα σπίτι, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όσους σήμερα φιγουράρουν στη Νέα Αριστερά, και φυσικά συνέχισε παίρνοντας τη σκυτάλη η ΝΔ.

Αλλά θα είμαστε εδώ και εμείς! Για να προστατεύουμε τα σπίτια του λαού. Γιατί τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός! Κανένας μόνος! Παντού ξεσηκωμός!

Αυτό πρέπει να ακουστεί σε κάθε γειτονιά δυνατά, καθαρά, αποφασιστικά! Και αυτό μπορεί να γίνει χωρίς «ναι μεν αλλά...» από αυτούς που με υποκρισία διαφημίζουν τις νέες πολυτελείς κατοικίες τους στο Κολωνάκι, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, και την ίδια στιγμή είχαν το θράσος να μου απευθυνθούν για να με φιλοξενήσουν! Ποιοι; Αυτοί που με τους νόμους και τις υπογραφές τους, με την ΕΕ τους ξεσπιτώνουν τον κοσμάκη.

Αλλά και οι άλλοι, που τόσα χρόνια είχαν μαζί τους υπουργικές θεσούλες και τώρα κάνουν σαν να ανακάλυψαν την Αμερική... Μιλάνε για «ελληνική πρωτοτυπία», διαφημίζουν «επιδόματα - ψίχουλα» μήπως γλιτώσουν το λιντσάρισμα. Εχει και η υποκρισία τα όριά της...!

Οποιος θέλει να δυναμώσει η ασπίδα προστασίας της λαϊκής στέγης...

Οποιος βλέπει ότι τελικά δεν είναι οι κομμουνιστές που παίρνουν τα σπίτια του λαού, αλλά τα κοράκια, και ότι οι κομμουνιστές υπερασπίζονται τον λαό ώστε να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του...

Οποιος είναι κάτω από το βάρος της απειλής των δανείων, του ξεσπιτώματος, ζει με αυτή την αγωνία.

Εχει μία και μόνη επιλογή: Στις 9 Ιούνη να ενισχύσει το ΚΚΕ!

Το ΚΚΕ έχει και πρέπει να έχει θέση με όσους περισσότερους ευρωβουλευτές στο αντιδραστικό Ευρωκοινοβούλιο, ακριβώς γιατί δεν έχει δεσμεύσεις από τα μεγάλα συμφέροντα και υπερασπίζεται και εκεί και στους δρόμους του αγώνα τα συμφέροντα του λαού. Επειδή δεν φοβάται να λέει την αλήθεια. Γιατί έδινε, δίνει και θα δίνει το αγωνιστικό «παρών» απέναντι στην ΕΕ των μονοπωλίων.

Προσωπικά αγωνίζομαι δίπλα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, και στον δρόμο, στους αγώνες, και αυτό θα συνεχίσω να κάνω αν εκλεγώ στην Ευρωβουλή που μου έκαναν τη μεγάλη τιμή να με επιλέξουν ως υποψήφια. «Για να λάβουν τα όνειρα εκδίκηση», όπως έλεγε συχνά ο Μίκης Θεοδωράκης, ομνύοντας στο «Αξιον Εστί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ