Παρασκευή 17 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Απεργούν την Τρίτη για αυξήσεις, προσλήψεις και δικαιώματα

Απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στο Γενικό Λογιστήριο

Απεργούν την Τρίτη 21 Μάη οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον Δημόσιο Τομέα, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά μιας σειράς δικαιωμάτων που περικόπηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και προσλήψεις προσωπικού στις αποδεκατισμένες υπηρεσίες.

Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία στην Αττική οργανώνουν την απεργία και καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37).

Οπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι μισθοί είναι μειωμένοι κατά 40% σε σύγκριση με το 2009, ενώ το κόστος ζωής έχει εκτιναχθεί. Στο φόντο αυτό, καλούν τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην κοροϊδία της κυβέρνησης, που αντί για πραγματικές αυξήσεις και μέτρα προστασίας από την ακρίβεια διαφημίζει τα «μπόνους» στους δημοσίους υπαλλήλους. Διεκδικούν, μεταξύ άλλων, να επανέλθουν ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, να καταργηθεί το αντιδραστικό πλαίσιο της «αξιολόγησης».

«Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας», τονίζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ) και καταγγέλλει την «προσπάθεια εξαπάτησης, ενσωμάτωσης και διαίρεσης των εργαζομένων στο δημόσιο με το "σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων"». Παράλληλα, διεκδικεί να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλες οι υπηρεσίες και να εξοπλιστούν με όλα τα αναγκαία μέσα, προκειμένου να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

«Στις 21 Μαΐου απεργούμε για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ).

Στην απεργία καλούν ακόμα με ανακοινώσεις τους ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Ευθύνη της κυβέρνησης η στελέχωση του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας

Στην απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της ΥΠΑ.

Η ΕΣΚ Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας καλεί την Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) να προχωρήσει σε συνέλευση, για να αποφασίσει τη συμμετοχή της στην απεργία.

«Η κυβέρνηση είχε και έχει την υποχρέωση να στελεχώσει πλήρως με αδιάβλητο και διαφανή τρόπο τον Ελεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας και συνολικά την ΥΠΑ», τονίζει η ΕΣΚ με αφορμή τη συνάντηση του υπουργείου Μεταφορών, της Διοίκησης της ΥΠΑ και του ΔΣ της ΕΕΕΚΕ στις 14 Μάη.

Στη συνάντηση, η διοίκηση ανέπτυξε τις θέσεις της για τον σχεδιασμό «που ανταποκρίνεται στην ανάγκη των επιχειρηματικών ομίλων για μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους μέσω της επιτάχυνσης της ροής της εναέριας κυκλοφορίας», καταγγέλλει η ΕΣΚ. Ο εκπρόσωπός της ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο «εντάσσεται στην πορεία ιδιωτικοποίησης της ΥΠΑ και στις συνολικές επιταγές κυβέρνησης, ΕΕ, επιχειρηματικών ομίλων» και «δεν αποτελεί βάση για διαπραγμάτευση».

«Η χωρητικότητα του εναέριου χώρου και η ασφάλεια των πτήσεων δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο συνδιαλλαγής, να προσαρμόζεται στα επιχειρηματικά συμφέροντα και δεν είναι ζήτημα που λύνεται σε μια συνάντηση. Τα προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης, της λογικής κόστους - οφέλους, έλλειψης προσωπικού, συστημάτων και εξοπλισμού είναι συσσωρευμένα, με ευθύνη κυβέρνησης - επιχειρηματικών ομίλων», υπογραμμίζει η ΕΣΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ