Τετάρτη 15 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Διαμαρτυρία αύριο στον ΕΛΓΑ για την αποζημίωση της επανασποράς

Να καλυφθεί το κόστος της επανασποράς διεκδικούν οι αγρότες της Θεσσαλίας που αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ Λάρισας στις 11 π.μ. με απόφαση των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό καθώς πολύ μεγάλο ποσοστό αγροτών αναγκάστηκαν να ξανασπείρουν τα χωράφια τους, άρα να ξαναπληρώσουν για σπόρους και καύσιμα. Το κόστος είναι μεγάλο αφού αναγκάστηκαν να σπείρουν δύο φορές και μάλιστα σε μια περίοδο που το κόστος παραγωγής είναι πολύ αυξημένο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο πρόεδρός της, Κώστας Τζέλλας, τόνισε ότι «το ζήτημα είναι πως έχουμε πάθει μεγάλη καταστροφή σε μια περίοδο που λείπουν χρήματα από τις τσέπες μας καθώς δεν έχουμε ακόμα εξοφληθεί τις αποζημιώσεις για τις ζημιές του "Daniel" και βέβαια η κυβέρνηση, πατώντας στον νόμο του ΕΛΓΑ που εμείς πάντα παλεύουμε να αλλάξει, δεν αποζημιώνει τους συναδέλφους που πάθαμε ζημιές και κάνουμε επανασπορές. Ζητούμε με πολιτική απόφαση να δώσει λύση σ' αυτό το πρόβλημα».

Ανέφερε ακόμα ότι οι αιτίες του φαινομένου σχετίζονται πιθανότατα και με την ποιότητα των σπόρων που διατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα αλλά και με τη σύσταση των εδαφών, ζητήματα για τα οποία θα έπρεπε να ληφθεί μέριμνα από την κυβέρνηση είτε με συστηματικότερους ελέγχους των σπόρων από το ΚΕΠΥΕΛ είτε με εδαφολογικές μελέτες.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ζητήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκη, και για την αποζημίωση της επανασποράς και για την άμεση εξόφληση της αποζημίωσης από την πλημμύρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ