Τετάρτη 15 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ - ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ»
Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγώνα των απολυμένων

Το Σάββατο 18 Μάη στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Σε συλλαλητήριο συμπαράστασης στον αγώνα των απολυμένων της Νηματουργίας «Βαρβαρέσος» το Σάββατο 18 Μάη στη Νάουσα, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, καλεί το Σωματείο τους, τονίζοντας ότι «με την αγωνιστική αλληλεγγύη του λαού και τη δική μας αποφασιστικότητα, θα τα καταφέρουμε».

Οι εργαζόμενοι, με οργανωτή του αγώνα τους το Σωματείο τους, διεκδικούν: Να μη χάσουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους. Να μην κοπεί ρεύμα - νερό σε κανέναν απολυμένο και να παγώσουν οι λογαριασμοί για τους ανέργους. Να μην εκπλειστηριαστεί κανένα σπίτι. Να θεωρηθεί συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας των απολυμένων, να παρθούν μέτρα προστασίας σε όσους είναι κοντά στη σύνταξη.

Επίσης, διεκδικούν να αποσαφηνιστούν τα σχέδια της εταιρείας και σε ενδεχόμενο που έρθει κάποιος επενδυτής δηλώνουν ότι δεν θα παραδώσουν το εργοστάσιο «καθαρό» από εργασιακά δικαιώματα και θέσεις εργασίας.

Στο κάλεσμά τους προς τον λαό της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής σημειώνουν ότι η αλληλεγγύη του θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τη συνέχιση του αγώνα.

«Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε σε κόμματα τα οποία κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, στηρίζουν τη στρατηγική της ΕΕ», τονίζουν και θυμίζουν: «Λίγο καιρό μετά τη μείωση στον μισθό μας κατά 16% το 2014, επισκέφτηκαν το εργοστάσιο τόσο ο κ. Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο κ. Γεωργιάδης της ΝΔ, λέγοντάς μας ότι "βλέπουν έναν καλό εργοδότη".

Μόνο που ο καλός εργοδότης πατούσε πάνω στις δικές μας πλάτες, αξιοποιώντας τα νομοσχέδια που όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά ψηφίζουν για τα κέρδη τους και τα οποία είναι ευρωπαϊκές κατευθύνσεις, για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι».

Τέλος, «έχουν τεράστιες ευθύνες όλοι αυτοί που ασπάζονται τα κέρδη των λίγων και τα "χρυσά κουτάλια" της ΕΕ, για το γεγονός ότι σήμερα η πόλη μας μαραζώνει και μετράει 4.500 χιλιάδες χαμένες θέσεις κλωστοϋφαντουργών, μιας και οι βιομήχανοι εξαφάνισαν ολόκληρο κλάδο από την πόλη μας.

Αυτός ο αγώνας αφορά όλη την πόλη, όλο τον νομό, όλο τον λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ