Παρασκευή 10 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟ»
Νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις για τις θέσεις εργασίας και για μέτρα στήριξης

Μαχητική κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στη Νάουσα πραγματοποίησαν χθες οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Νηματουργίας «Βαρβαρέσος», συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και για μέτρα στήριξης των ίδιων και των οικογενειών τους.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους επέδωσαν αίτημα προς τη κεντρική διοίκηση της ΔΥΠΑ για χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης 4.000 ευρώ σε όλους τους απολυμένους.

Μαζί τους βρέθηκαν μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς» και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή στις 10 π.μ. έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στη Βέροια, όπου θα επιδοθεί το αίτημα του Σωματείου να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν άνεργο - απολυμένο, καθώς επίσης να παγώσουν οι λογαριασμοί.

Οι εργαζόμενοι με το Σωματείο τους, ύστερα από τις πρώτες τους αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απέσπασαν δέσμευση από τον δήμαρχο Νάουσας για χορήγηση καυσόξυλων σε όλες τις οικογένειες των απολυμένων.

Στηρίζει τον αγώνα τους η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας

Τη στήριξή της στους εργαζόμενους της Νηματουργίας «Βαρβαρέσος» εκφράζει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) και καλεί όλα τα σωματεία να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, και με οικονομική βοήθεια. Απαιτεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να διασφαλίσουν ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων, καθώς επίσης να δοθεί έκτακτο επίδομα 4.000 ευρώ από τη ΔΥΠΑ σε όλους τους απολυμένους και να θεωρηθεί ο χρόνος ανεργίας συντάξιμος. Να μην εκπλειστηριαστεί κανένα σπίτι ανέργου, να μη μείνει καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα και νερό.

«Το μαράζωμα στους κλάδους της Κλωστοϋφαντουργίας, της Γουνοποιίας, του Δέρματος έχει ως βασική αιτία την πολιτική της ΕΕ που υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η πολιτική καθόριζε και καθορίζει ποιοι κλάδοι της οικονομίας θα αναπτυχθούν σε κάθε χώρα της ΕΕ, πάντα με κριτήριο το μέγιστο κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η πολιτική κρατάει μειωμένο κατά 27% τον μέσο μισθό εδώ και 15 χρόνια, για να βγάζουν κέρδη οι επίδοξοι "σωτήρες - επενδυτές"», τονίζει η ΟΕΚΙΔΕ στην ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ