Πέμπτη 2 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROLEAGUE
Παίζουν τις ελπίδες τους οι «αιώνιοι»

Με την πλάτη στον τοίχο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίνουν σήμερα τους τέταρτους αγώνες στις σειρές τους για τα πλέι οφ

Βρισκόμενοι πλέον με την πλάτη στον τοίχο, μετά τις ήττες τους στους τρίτους αγώνες στις σειρές τους για τα πλέι οφ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίνουν σήμερα καθοριστικούς αγώνες με αντιπάλους την Μπαρτσελόνα εντός έδρας (19.45 - Novasports 4) και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ εκτός έδρας (22.00 - Novasports Prime) αντίστοιχα, στους οποίους θα κριθεί αν οι «αιώνιοι» θα παραμείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση της πρόκρισης στο Φάιναλ 4 της Εuroleague στο Βερολίνο.

Με τους αντιπάλους τους να έχουν πάρει προβάδισμα 2-1 στις νίκες και να χρειάζονται από μία ακόμα ώστε να βρεθούν στο Φάιναλ 4, οι ελληνικές ομάδες καλούνται σήμερα να ισοφαρίσουν και να οδηγήσουν η καθεμία τη σειρά της σε πέμπτο αγώνα. Θυμίζουμε ότι σε μια τέτοια περίπτωση ο μεν Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την πρόκριση στη Βαρκελώνη, ο μεν Παναθηναϊκός θα ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας και θα παίξει ξανά στο ΟΑΚΑ.

Ψάχνει τη διάρκεια ο Ολυμπιακός

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, στον απόηχο της ήττας του στο ίδιο γήπεδο με 82-80 για το τρίτο ματς, θέλει να παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα και να ανατρέψει την κατάσταση. Οι «ερυθρόλευκοι», που έχουν πολλά παράπονα για τη διαιτησία του τρίτου αγώνα, παίζουν το τελευταίο τους «χαρτί» και επιδιώκουν τη διάρκεια στο παιχνίδι τους, κάτι που τους έλειψε προχθές, όπως και μεγαλύτερη συγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, στοιχείο που επίσης τους κόστισε στο τρίτο ματς. Η προσοχή στην άμυνα είναι ένας τομέας όπου καλούνται σήμερα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να δείξουν σαφώς καλύτερη εικόνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, με τον Ελληνα τεχνικό να ευελπιστεί και σε περισσότερες βοήθειες από βασικά ατού της ομάδας που υστέρησαν στο προηγούμενο ματς, όπως ο Κάναν.

Να βγάλει αντίδραση

Με την αποστολή του να έχει γίνει αρκετά δύσκολη αλλά και με τον εκνευρισμό να είναι έντονος για τις διαιτητικές αποφάσεις στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα του τρίτου ματς, ο Παναθηναϊκός στο ουδέτερο Βελιγράδι ψάχνει αντίδραση για την προχθεσινή του ήττα εκεί με 85-83. Μάλιστα οι «πράσινοι» έχουν καταθέσει ένσταση για το κύρος του τρίτου αγώνα στην αρμόδια επιτροπή της Euroleague. Σε αγωνιστικό επίπεδο, στον Παναθηναϊκό ευελπιστούν να εμφανίσουν σήμερα καλύτερη εικόνα απ' ό,τι στην προηγούμενη αναμέτρηση, όταν με τις λάθος επιλογές στην επίθεση και την κακή αμυντική λειτουργία υποχρεώθηκαν να κυνηγάνε τους αντιπάλους τους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Εφαλτήριο για το «τριφύλλι» ενόψει του αποψινού ματς αποτελεί η εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν με πρωταγωνιστή τον Ναν κατάφεραν να γυρίσουν από το -18 και να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ