Πέμπτη 2 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Οξύνουμε την αντιπαράθεση

Τους απεργούς και διαδηλωτές των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι όλες οι προσπάθειες να υπονομευτεί η Εργατική Πρωτομαγιά έπεσαν στο κενό. Ταυτόχρονα το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το χαφιεδισμό της Ασφάλειας και στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες Απεργούς και Διαδηλωτές, που πήραν μέρος στις σημερινές μεγαλειώδεις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.

Οι προσπάθειες των βιομηχάνων να κλείσουν τα εργοστάσια και να δώσουν υποχρεωτικές άδειες στο προσωπικό, όπως και η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να "μεταθέσει" την Εργατική Πρωτομαγιά έπεσαν στο κενό.

Η μαζικότητα, η μαχητικότητα και ο ενθουσιασμός των συγκεντρώσεων, που οργάνωσε το ΠΑΜΕ σε 54 πόλεις της χώρας, ανέδειξαν την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης και την απόφαση πλατιών λαϊκών στρωμάτων να οξύνουν την αντιπαράθεση με την Κυβέρνηση, το Κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ταυτόχρονα, σημαντική και πολυσήμαντη είναι η αδιαφορία που έδειξαν οι εργαζόμενοι στα "κελεύσματα" του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Η συγκέντρωση της Αθήνας ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Η παρουσία του πρεσβευτή της Παλαιστίνης κυρίου Αμπντάλα Αμπντάλα, όπως και η παρουσία του Pedro Eusse από τη Βενεζουέλα υπογράμμισαν το διεθνιστικό πνεύμα της διαδήλωσης.

Η μεγάλη αυτή διαδήλωση ήρθε επίσης να αποκαλύψει τις μεθόδους του παρελθόντος που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αφού η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ συνέλαβε μέσα στην πορεία "διαδηλωτή -μαϊμού" με κουμπούρι και φοιτητική ταυτότητα.

Καταδικάζουμε την αναβίωση του "συνδικαλιστικού" της Ασφάλειας.

Δηλώνουμε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίζει να ξεσκεπάζει αυτά τα γεγονότα και δε θα καμφθεί μπροστά στην ένταση του αυταρχισμού και της κρατικής βίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ