Τρίτη 23 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΝΕΟΛΑΙΑ
Επιτακτική ανάγκη και δίκαιο αίτημα η μοριοδότηση για τους πληγέντες

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ προς το υπουργείο Παιδείας για τους υποψηφίους των εξετάσεων από τη Θεσσαλία

Την επιτακτική ανάγκη να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους μαθητές των πλημμυρόπληκτων περιοχών της Θεσσαλίας μπροστά στις εξετάσεις, με ειδική μοριοδότηση για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος προς το υπουργείο Παιδείας. Οπως τόνισε παρουσιάζοντας την Ερώτηση, οι πλημμύρες του φθινοπώρου, οι τεράστιες καταστροφές και οι καθυστερήσεις του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν έχουν οδηγήσει τους μαθητές των περιοχών να ζουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση: Σχολεία έκλεισαν για μέρες, μαθητές αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους και κάποιοι βρίσκονται ακόμα μακριά από αυτά, πολλοί συνέβαλαν μαζί με τους γονείς τους στην προσπάθεια για καθαρισμό των σπιτιών σε βάρος του χρόνου μελέτης ή ζουν τον «Γολγοθά» των γονιών τους που έμειναν χωρίς εισόδημα. Μίλησε ακόμα για τις επιπτώσεις στην ψυχολογία των νέων ανθρώπων, που σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται εδώ και 7 μήνες να ζουν σε κατεστραμμένες γειτονιές και χωριά, να αντικρίζουν καθημερινά εικόνες εγκατάλειψης, μια κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη για τους μαθητές της Γ' Λυκείου.

Απαντώντας, η υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή ανέφερε ότι στα μέτρα που «υπάρχει περιθώριο» να πάρει η κυβέρνηση είναι η μοριοδότηση των μαθητών της Γ' τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Παρουσιάζοντας τις διαδικασίες και προϋποθέσεις, ανέφερε ότι αυτές είναι: Να είναι μόνιμοι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών, να έχουν πετύχει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής του πεδίου, του Τμήματος και του ειδικού μαθήματος, συνολικό αριθμό μορίων 70% εκείνων που πέτυχε ο τελευταίος επιτυχών της κατηγορίας τους στη σχολή όπου θέλουν να εισαχθούν, και ανακοίνωσε ότι η σχετική απόφαση βγαίνει τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Οπως σημείωσε, για την έκδοση του ειδικού ποσοστού εισακτέων ο αριθμός των δικαιούχων πληγέντων δεν γίνεται να υπερβαίνει το 2% των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία.

Ο Β. Μεταξάς κάλεσε να υπάρξει άμεσα ενημέρωση ώστε τα παιδιά να προσέλθουν με καλύτερη ψυχολογία στις εξετάσεις, να μην μπουν τα παιδιά και οι οικογένειες σε νέο «Γολγοθά», μαζεύοντας δικαιολογητικά, αλλά και να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δώσει το κίνημα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ με μαζικές διαδικασίες και κάθε μορφή πάλης(2008-05-20 00:00:00.0)
Οξύνονται τα αδιέξοδα της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης(2000-10-10 00:00:00.0)
Κρίσιμο μόριο ο «μπάρμπας στην Κορώνη»(2000-09-21 00:00:00.0)
Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις(2000-09-20 00:00:00.0)
Σκληρή ταξική επιλογή η ταυτότητα της εκπαίδευσης(2000-07-23 00:00:00.0)
Αποκαλυπτικά νούμερα(1999-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ