Τρίτη 23 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Anna & Margot» στη σκηνή

Εως τις 22 Μάη θα παίζεται στο Θέατρο «Βαφείο - Λάκης Καραλής» (Αγίου Ορους 16 & Κων/πόλεως 115, Βοτανικός) η παράσταση «Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα.

Το έργο «Anna & Margot» είναι εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Αννας Φρανκ». Οι δύο χαρακτήρες, σ' ένα μεσοδιάστημα ζωής και θανάτου, βιώνουν την αναμονή και τον εγκλωβισμό, ενώ προβληματίζονται σχετικά με θεμελιώδη ζητήματα της ανθρώπινης φύσης. Σ' αυτόν τον «τόπο» οι δυο αδερφές, η 14χρονη Αννα και 17χρονη Μάργκοτ, μιλούν για τη ζωή τους πριν τον πόλεμο, για τη ζωή τους στο καταφύγιο, στα τρένα, στο στρατόπεδο...

Οπως αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, στο σκηνοθετικό του σημείωμα ο Γ. Δρίβας: «Το έργο συνομιλεί με το σήμερα με κειμενικές και σκηνοθετικές αναφορές τόσο σε σχέση με τους εγκλεισμούς και αποκλεισμούς στον σύγχρονο κόσμο όσο και με τους πολυετείς πολέμους που μαστίζουν την ανθρωπότητα, τους χιλιάδες πρόσφυγες που θάβονται σε θαλάσσιους τάφους ή κάτω από τα συντρίμμια των σπιτιών τους, με τους ανθρώπους που ανεβαίνουν σε τρένα με προορισμό τον θάνατο. Τα δυο κορίτσια θα μπορούσαν να είναι οποιεσδήποτε ψυχές βίωσαν ή βιώνουν ακόμη την αθλιότητα του πολέμου και την τραγωδία της προσφυγιάς...».

Παίζουν οι Κωνσταντίνα Ράικου και Φιλία Κανελλοπούλου.

Παραστάσεις κάθε Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ