Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία σε πλοία, σιδηρόδρομο, Μετρό και Τραμ

Δεμένα θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, καθώς οι ναυτεργάτες συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων (από 00.01 έως 24.00) και στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά (10.30, Δημοτικό Θέατρο) καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Παράλληλα οργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον ΗΣΑΠ Πειραιά (πλοία «Blue Star»).

Τρένα και Μετρό

Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς. Αυτό σημαίνει ότι τη μέρα της απεργίας δεν θα λειτουργήσουν ο σιδηρόδρομος, ο Προαστιακός και το Τραμ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και οι συρμοί του Μετρό, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Για σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης από τους εργαζόμενους του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ).

Λεωφορεία και τρόλεϊ

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ