Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΡΡΕΣ
Κινητοποίηση ενάντια στην αύξηση των διοδίων

Μαζική παρέμβαση - παράσταση διαμαρτυρίας στα διόδια του Στρυμονικού, ενάντια στις αυξήσεις - φωτιά, πραγματοποίησαν το Σάββατο σωματεία και φορείς των Σερρών. Παράλληλα κάλεσαν τον λαό να κλιμακώσει την πάλη του με τη συμμετοχή στην αυριανή απεργία και τη συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

Οπως κατήγγειλαν, με την αύξηση των διοδίων το κόστος διέλευσης των ΙΧ σχεδόν διπλασιάστηκε αφού από το 1 ευρώ εκτοξεύθηκε στα 1,9 ευρώ! Αυτή η αύξηση έρχεται σε μια περίοδο με την ακρίβεια να χτυπάει «κόκκινο» και τα λαϊκά νοικοκυριά να στενάζουν. Ανέδειξαν ότι είναι προκλητικό να επιβάλλονται διόδια και διαρκώς να αυξάνονται, δημιουργώντας και άλλα προβλήματα σε εργαζόμενους, επαγγελματίες αλλά και εμπόρους, στους δρόμους που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός για την κατασκευή τους.

Τα Σωματεία Εργαζομένων Επεξεργασίας Απορριμμάτων, Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ, Εργατών Επεξεργασίας Μετάλλου, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών καταγγέλλουν ότι το χαράτσι των διοδίων είναι μια εγγυημένη κερδοφορία του κάθε ομίλου που διαχειρίζεται τις Εθνικές Οδούς, τις οποίες έχει πληρώσει πολλαπλά ο λαός και στην κατασκευή τους, και στη συντήρησή τους. Απαιτούν: Κατάργηση όλων των διοδίων. Δωρεάν μετακίνηση σε σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους, σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές συγκοινωνίες. Αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη τη χώρα, σε όλη την ΠΕ Σερρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ