Τρίτη 2 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ
Ισόβια στον παιδοβιαστή Μίχο

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις λαού και νεολαίας στον Κολωνό
Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις λαού και νεολαίας στον Κολωνό
Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε χτες ποινή ισόβιας κάθειρξης στον παιδοβιαστή Ηλία Μίχο και επιπλέον κάθειρξη 27 χρόνια (μετά από συγχώνευση ποινών) για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Η δυσώδης αυτή υπόθεση που έγινε γνωστή πριν ενάμισι χρόνο και η προκλητική εισαγγελική πρόταση πριν από λίγες μέρες για αθώωση του επιχειρηματία και πρώην πολιτευτή της ΝΔ Μίχου για βιασμό ξεσήκωσαν έντονες διαμαρτυρίες φορέων του λαϊκού κινήματος τόσο στη γειτονιά της Αθήνας, όσο και σε όλη τη χώρα, που απαίτησαν την παραδειγματική τιμωρία τέτοιων εγκληματιών, αλλά ταυτόχρονα ανέδειξαν και τη γύμνια του αστικού κράτους σε δομές προστασίας των παιδιών και των γυναικών.

Το Δικαστήριο απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών στον παιδοβιαστή Ηλία Μίχο, καθώς και στον συγκατηγορούμενό του μαστροπό, τον αποκαλούμενο «Μιχάλη». Αυτός που ήταν ο μεταφορέας του κοριτσιού καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 12 χρόνια για διακεκριμένη μαστροπεία και 12 χρόνια για παιδική πορνογραφία και μετά τη συγχώνευση αυτών συνολικά σε 18 χρόνια. Για τους άλλους 17 κατηγορούμενους κατά περίσταση για γενετήσια πράξη με ανήλικο και παιδική πορνογραφία επιβλήθηκαν ποινές από 13 μήνες έως 7 χρόνια κάθειρξη.

Οι δικαστές κατά πλειοψηφία απέρριψαν τη χορήγηση ελαφρυντικού και στην μητέρα της 12χρονης, που της επέβαλαν ποινή φυλάκισης 20 μηνών για το πλημμέλημα της εκβίασης, δίνοντας ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την αποφυλάκισή της, αφού έχει εκτίσει ήδη περίπου 18 μήνες έγκλειστη. Για όλα τα άλλα αδικήματα κρίθηκε αθώα.

Στους υπόλοιπους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Ωστόσο, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα για το ελαφρυντικό του σύννομου βίου για όσους από τους επικαλούμενος «πελάτες» έχουν κριθεί ένοχοι για κατ' εξακολούθηση ασέλγειες σε βάρος του παιδιού. Ενώ ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά μόνο για όσους από τους καταδικασθέντες η πράξη φέρεται να έχει τελεστεί μια φορά. Το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας πρότεινε να δοθεί μόνο σε έναν κατηγορούμενο. Στην συνέχεια έγινε δεκτή η πρόταση της εισαγγελέα για αναστολή με περιοριστικούς όρους στους 17, έως τη δίκη σε δεύτερο βαθμό, που σημαίνει ότι θα μείνουν εκτός φυλακής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ