Παρασκευή 22 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
2ο ΕΕΕΕΚ ΠΥΛΑΙΑΣ
Διεκδικούν οριστική λύση για τα Ειδικά Σχολεία

Από προηγούμενη κινητοποίηση για τα Ειδικά Σχολεία
Από προηγούμενη κινητοποίηση για τα Ειδικά Σχολεία
Γονείς και εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας με την ανέγερση σύγχρονου σχολείου που να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών ΑμεΑ.

Με τον πολύμηνο αγώνα τους κατάφεραν καταρχάς να μην κλείσει - όπως σχεδίαζε η δημοτική αρχή - και να μη διαμοιραστούν οι μαθητές των σχολείων (2ο ΕΕΕΕΚ, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης) σε άλλα ακατάλληλα κτίρια - όπως σχεδίαζε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Και τώρα φαίνεται πως δρομολογείται οριστική λύση με την ανέγερση σύγχρονου κτιρίου στα όρια του Δήμου Θέρμης.

Οπως ανέφεραν χτες εκπρόσωποι των γονέων και των εκπαιδευτικών, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμος Θέρμης, αποφάσισε να παραχωρήσει οικόπεδο 20 στρεμμάτων, ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις, για να στεγαστούν οι μαθητές που φοιτούν στο κτίριο του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας αλλά και οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Θέρμης. Στο μεσοδιάστημα και μόνο εάν το σχέδιο αυτό εγκριθεί και οριστεί άμεσο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα από την κυβέρνηση, ο δήμος προτίθεται να διαθέσει κτίριο, ώστε να μεταστεγαστούν εκεί προσωρινά τα παιδιά.

«Το υπουργείο αναγνωρίζει ότι υπάρχει σοβαρό κτιριακό πρόβλημα με τα σχολεία Ειδικής Αγωγής», είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη Γιάννης Βαρβούτας και πρόσθεσε πως αν δεν θοθεί λύση, θα προκύψει ντόμινο εξελίξεων με κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων καθώς σχεδόν στο σύνολό τους στεγάζονται σε κτίρια ακατάλληλα.

Την απόφαση γονέων και εκπαιδευτικών να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα εξέφρασε η πρόεδρος της Δ' ΕΛΜΕ Χρύσα Κοφίνα και κάλεσε σε στήριξη αυτού του αγώνα.

Η Κυριακή Ελευθεριάδου, ταμίας του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΕΕΕΕΚ, μίλησε για τον 20χρονο γιο της, τον Κωστή. «Μέναμε στη Ρόδο όπου υπήρχε το ίδιο θέμα, πριν από 15 χρόνια. Το πρόβλημα δεν λύθηκε και μετεγκατασταθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, για να λάβει καλή εκπαίδευση ο Κωστής μου. Τώρα, έχουμε και εδώ πρόβλημα. Δεν θέλουμε να μας λυπούνται. Θέλουμε να σεβαστούν το δικαίωμα των παιδιών μας στην εκπαίδευση. Ο Κωστής μου δεν μπορεί να φάει μόνος του. Ομως χειρίζεται άψογα έναν υπολογιστή. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο σημαντική είναι για εκείνον η εκπαίδευση. Για εκείνον, καθώς και για τα άλλα παιδιά, τους συμμαθητές του, που πλέον δεν ξέρουν αν αύριο θα έχουν ένα σχολείο να πάνε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ