Συνέχιση του αγώνα με κινητοποιήσεις στους προέδρους των τμημάτων και στην πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ, καθώς και με εκδήλωση των φοιτητών από κοινού με καθηγητές και εργαζόμενους την ερχόμενη βδομάδα, ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες εκπρόσωποι του Φοιτητικού Συλλόγου και του Σωματείου Εργαζομένων Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).
Ο Νίκος Μουτσίδης, εκλεγμένος με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του ΠΑΜΑΚ, ανέφερε ότι «δεν αποδεχόμαστε ως δεδομένο και αυτονόητο να χρυσοπληρώνουν οι γονείς μας φροντιστήρια, ενοίκια, δίδακτρα για ένα πτυχίο στην κατ' όνομα δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση» και κάλεσε σε ακόμα πιο μαζική συμμετοχή των φοιτητών στη συλλογική διεκδίκηση.
Ο Γιώργος Παρλάνης, εκλεγμένος στο ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών ΠΑΜΑΚ με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας», εστίασε στις ελλείψεις σε μέλη ΔΕΠ (204 για 13.766 φοιτητές), σε υποδομές (στούντιο μελέτης για τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, αίθουσες διδασκαλίας και αμφιθέατρα, ειδικά για τα πιο μεγάλα Τμήματα), αλλά και στα ακριβά δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και τις επί πληρωμή πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών.
Η Τατιάνα Χατζηνίκου, εστιακή φοιτήτρια, αναφέρθηκε στο ζήτημα της σίτισης και της στέγασης. Οπως είπε, στη λέσχη του ΠΑΜΑΚ δωρεάν σίτιση δικαιούται μόνο το 15% των φοιτητών, ενώ οι υπόλοιποι καλούνται να πληρώνουν αντίτιμο 3,5 ευρώ τη μέρα. Στις εστίες το εστιατόριο έχει κλείσει. Ενώ η απαξίωση είναι εμφανής και από την κατάσταση των δωματίων, που πλημμυρίζουν, πέφτουν σοβάδες από τα ταβάνια, μαζί με την έλλειψη πλυντηρίων, αλλά και την κακή σύνδεση στο διαδίκτυο, σε περίοδο μάλιστα διαδικτυακής εξεταστικής και μαθημάτων.
Η Αντωνία Ψάλτου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΜΑΚ, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια στέκονται απέναντι τόσο στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, όσο και στην εμβάθυνση της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των πανεπιστημίων, η οποία προχωρά με όλο και ταχύτερους ρυθμούς και εντείνει την υποστελέχωση, φέρνει χειροτέρευση των όρων εργασίας.