Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Να συζητηθεί η ΜΠΕ για τον υδροηλεκτρικό σταθμό στη Νέδα

Να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση υδροηλεκτρικού σταθμού στο ποτάμι της Νέδας, απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου.

Οπως τονίζουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Κουτουμάνος και Γιάννης Κελάρης προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον περιφερειάρχη, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 29/1, με πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής, αναβλήθηκε η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.

«Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, παρά την επιμονή μας να συζητηθεί το θέμα και να καταψηφιστεί η ΜΠΕ ώστε να μην προχωρήσει το έργο στην περιοχή της Νέδας, αποσύρατε το θέμα, υποσχόμενοι πως θα το επαναφέρατε, έχοντας και τη γνώμη του δήμου Οιχαλίας ώστε να εκφράζεται θεσμικά η γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα ο κ. περιφερειάρχης ζήτησε να στείλουν οι υπηρεσίες αίτημα στην Αποκεντρωμένη να μη θεωρηθεί η μη έκδοση γνωμοδοτικής απόφασης συμφωνία με τη ΜΠΕ», επισημαίνουν και καταλήγουν:

«Επειδή έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες, παρακαλούμε να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη το επίμαχο θέμα, όπως είχατε δεσμευτεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ