Πέμπτη 14 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ 12ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ
Απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση να αθωωθεί ο Μίχος για τον βιασμό

Κύμα αντιδράσεων και τεράστια ερωτήματα από την πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη

Από λαϊκή κινητοποίηση στον Κολωνό για τη στήριξη των θυμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης

RIZOSPASTIS

Από λαϊκή κινητοποίηση στον Κολωνό για τη στήριξη των θυμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης
Να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών ο φερόμενος ως βασικός πρωταγωνιστής της αποκρουστικής υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, Ηλίας Μίχος, πρότεινε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η Μ. Νικολού πρότεινε συγκεκριμένα την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του Ηλ. Μίχου, επιχειρηματία και πρώην μέλους της ΝΔ, για τις κατηγορίες που αφορούν βιασμό της 12χρονης καθώς και μαστροπεία σε οίκους ανοχής μέσω εξαναγκασμού, με αποκόμιση πορνικών εσόδων και για την εμπορία ανθρώπων.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε πως ο βασικός κατηγορούμενος πρέπει να αθωωθεί για τις βαρύτερες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει! Η εισαγγελέας θεωρεί πως ο 55χρονος Μίχος πρέπει να κριθεί ένοχος μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή.

Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης την πλήρη ενοχή της μητέρας της 12χρονης, ώστε να καταδικαστεί για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας, καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους, της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς τη μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων, με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα, της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος, την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλ. Μίχου.

Αναφορικά με τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο, γνωστό ως «Μιχάλη», ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Ζητήθηκε όμως η αθώωσή του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε ερωτικά με την 12χρονη.

Τέλος, ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι 22 κατηγορούμενοι που τους αποδόθηκε ο ρόλος του «πελάτη» της 12χρονης για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο 23ος κατηγορούμενος για την ίδια πράξη θα πρέπει να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Ο συνήγορος της μητέρας σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ χαρακτήρισε την εισαγγελική πρόταση απαράδεκτη και εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υιοθετηθεί από το δικαστήριο. Τέλος, χτες το βράδυ έγινε διαμαρτυρία στον σταθμό των Σεπολίων και πορεία στους δρόμους της πόλης. Σε διαμαρτυρία καλεί και η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας αύριο Παρασκευή στο Μετρό των Σεπολίων, στις 6.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ