Πέμπτη 14 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ
Αλλο ένα προδιαγεγραμμένο περιβαλλοντικό έγκλημα

Αλλο ένα προδιαγεγραμμένο περιβαλλοντικό έγκλημα στην περιοχή της Λαυρεωτικής σημειώθηκε προχτές το μεσημέρι, από φωτιά σε χώρο όπου αποθέτει ξερά χόρτα και άλλα υλικά ο δήμος Λαυρεωτικής. Οπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση», η πυρκαγιά ξέσπασε στο γήπεδο του Παλλαυρεωτικού στον Κυπριανό, «στα κλαδέματα και τα άλλα απορρίμματα που αποθέτει στον χώρο ο δήμος. Η φωτιά ξεκίνησε εσκεμμένα προς καύση των "κλαδεμάτων" που παράνομα αποθέτει ο δήμος εκεί. Ο χώρος δεν πληροί καμία προϋπόθεση για να υποδέχεται κλαδέματα, πόσο μάλλον κοινά απορρίμματα (ξύλα, μάρμαρα, άλλα ογκώδη). Ούτε το κάψιμο όλων αυτών είναι νόμιμο, εφόσον ο χώρος είναι δημόσιο γήπεδο πλησίον του 3ου Δημοτικού, του ΕΠΑΛ και του καταφύγιου αδέσποτων ζώων του δήμου».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Λαυρεωτικής, Γιάννης Ανανιάδης, βρέθηκε στο σημείο και έκανε παρέμβαση στον αντιδήμαρχο Πρασίνου. Επίσης έγινε παρέμβαση στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας του δήμου από τον δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργο Κωστάλα. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλούσε χτες το απόγευμα και σε συγκέντρωση στο παλιό μηχανουργείο στο Λαύριο, «για να εκφράσουμε την διαμαρτυρία και τις διεκδικήσεις μας απέναντι στη δημοτική αρχή», μιας και ήταν προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση πολιτών για θέματα πυροπροστασίας».

Για την πρόκληση της φωτιάς συνελήφθη ως υπαίτιος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιδήμαρχος μαζί με τον βοηθό του παρουσιάστηκαν αυτοβούλως χτες το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου. Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ