Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΕΣ 2024
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Συνεχίζουν στα μπλόκα κόντρα στην κυβερνητική αδιαλλαξία

Τη συνέχιση του αγώνα στα μπλόκα και με άλλες πολύμορφες δράσεις αποφάσισαν χτες οι Γενικές Συνελεύσεις. Συμμετέχουν και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 Φλεβάρη

Μαχητικό το κλίμα και στο μπλόκο στον Ε65, στην Καρδίτσα
Μαχητικό το κλίμα και στο μπλόκο στον Ε65, στην Καρδίτσα
Την απόφαση να παραμείνουν στα μπλόκα, πραγματοποιώντας παράλληλα κι άλλες πολύμορφες δράσεις και συμμετέχοντας μαζί με τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 28 Φλεβάρη, πήραν χτες οι αγρότες στις συνελεύσεις που έγιναν στα μπλόκα, επισημαίνοντας ότι δεν βγήκαν στον αγώνα αυτόν για να ζητιανέψουν κυβερνητικά ψίχουλα αλλά για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων τους, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που αποδεκατίζει το εισόδημά τους.

Γεμάτοι δύναμη από το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο παραμένουν στο μπλόκο του Πλατυκάμπου

Με ενθουσιασμό, χειροκροτήματα και υψηλό αγωνιστικό φρόνημα υποδέχτηκαν οι βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφοι του μπλόκου του Πλατυκάμπου τους συναδέλφους με τα τρακτέρ, που χτες το μεσημέρι επέστρεψαν στο μπλόκο από το μεγάλο και συγκλονιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Αν και κουρασμένοι, δήλωσαν ότι η μαζική συμμετοχή αγροτών από όλη τη χώρα, η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη που εκφράστηκαν από τον λαό της Αθήνας, τους δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνέλευση, στην οποία αποτυπώθηκε το πόσο σημαντικός είναι ο πανελλαδικός συντονισμός του αγώνα, η συμβολή των Αγροτικών Συλλόγων και της Ενωτικής Ομοσπονδίας στην οργάνωση όλης της πανελλαδικής κινητοποίησης: Από τα χρήματα που βρέθηκαν για το πετρέλαιο κίνησης των τρακτέρ και τη διαμονή, μέχρι την ίδια την οργάνωση του συλλαλητηρίου.

Παραμένουν οι αγρότες στον Πλατύκαμπο
Παραμένουν οι αγρότες στον Πλατύκαμπο
Παράλληλα, εκφράστηκε η αγανάκτηση για την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, που συνεχίζει να επικαλείται τα «δημοσιονομικά περιθώρια», προκειμένου να δικαιολογήσει την άρνησή της για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων. Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο ότι τα προβλήματα παραμένουν, αποφασίστηκε να παραμείνουν στο μπλόκο, πραγματοποιώντας καθημερινά κι άλλες δράσεις. Ετσι, τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη, μέρα που θα πραγματοποιείται η σύνοδος των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, θα προχωρήσουν σε αγωνιστική δράση στον χώρο του μπλόκου.

Μπλόκο Ε65: «Μένουμε εδώ ακλόνητοι»

Παραμένουν στο μπλόκο και στον Ε65, συνεχίζοντας τον αγώνα για την επιβίωσή τους: Αυτή είναι η απόφαση των αγροτών από Καρδίτσα και Φάρσαλα που πήραν μέσα σε αγωνιστικό κλίμα μετά και το τεράστιο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Οπως και οι συνάδελφοί τους στον Πλατύκαμπο, αποφάσισαν τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη να πραγματοποιήσουν και νέο συλλαλητήριο με τρακτέρ μέσα στην πόλη της Καρδίτσας και την Τετάρτη 28 Φλεβάρη να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση.

«Εχουμε τον κόσμο μαζί μας και την κυβέρνηση απέναντί μας», λένε στο μπλόκο και δηλώνουν ότι έχουν την υπομονή και την διάθεση να συνεχίσουν τον αγώνα τους, για «να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, που δίνουν λύσεις στα προβλήματα».

Από το μπλόκο στο Καλπάκι
Από το μπλόκο στο Καλπάκι
Ηδη το μπλόκο στον Ε65 διανύει την 5η βδομάδα και οι αγρότες παραμένουν εκεί δίπλα στα εκατοντάδες τρακτέρ, με αναμμένες τις ξυλόσομπες στα κιόσκια και στις συζητήσεις να κυριαρχεί το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Για το πώς έφτασαν έπειτα από ώρες στον δρόμο και για τη συγκλονιστική υποδοχή του κόσμου από την Εθνική οδό έως τη Βουλή!

Συνεχίζουν και στο μπλόκο Μεγαλοχωρίου Τρικάλων

Στα Τρίκαλα, απόφαση να συνεχίσουν τον αγώνα παραμένοντας στο μπλόκο έλαβαν οι αγρότες που έχουν βγάλει τα τρακτέρ στον κόμβο Μεγαλοχωρίου. Αποφάσισαν επίσης να πραγματοποιήσουν καθημερινές δράσεις στο μπλόκο, ενώ αντιπροσωπεία τους πήγε στο μπλόκο στον Ε65 στην Καρδίτσα και ενημέρωσε για την αγωνιστική απόφαση κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των αγροτών της Καρδίτσας.

Νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα

Απόφαση να συνεχίσουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις τους έλαβαν και οι αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ηλείας, που προχώρησαν σε πλατιά σύσκεψη ενημέρωσης στο μπλόκο τους στον κόμβο Αγίου Γεωργίου έξω από τον Πύργο, χτες το απόγευμα.

Με τη δύναμη που έλαβαν και από τη συμμετοχή τους στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας μαζί με συναδέλφους τους απ' όλη τη χώρα, προχώρησαν επίσης και σε νέο συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Πατρών - Πύργου στο ύψος του μπλόκου τους.

«Ληστεύουν τον λαό για να ταΐσουν το κεφάλαιο», ήταν το μήνυμα που έστειλαν, ενώ σήμερα θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση - κινητοποίηση συνταξιουχικών σωματείων του νομού έξω από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, το πρωί, απαιτώντας μεταξύ άλλων την άμεση ενίσχυση της δημόσιας Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Στην Αιγιάλεια συνεχίζονται επίσης οι ενημερώσεις καθημερινά στον χώρο του μπλόκου της γέφυρας Σελινούντα, ενώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης την Τετάρτη.

Παράλληλα για σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα προγραμματίστηκαν νέα συγκέντρωση και πορεία στο Αίγιο με αγροτικά οχήματα και μηχανήματα.

Αγωνιστικές αποφάσεις στα μπλόκα της Στερεάς και Εύβοιας

Αποφάσεις παραμονής στα μπλόκα και συνέχισης του αγώνα πήραν οι βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της Στερεάς και Εύβοιας σε συνελεύσεις που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα, ενώ σε νέα κινητοποίηση με αποκλεισμό της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης προχώρησε το μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, απόφαση για παραμονή στο μπλόκο που έχουν στήσει στο Κάστρο Βοιωτίας πήραν χτες το απόγευμα σε συνέλευση οι αγρότες από τα χωριά της Λιβαδειάς. Μάλιστα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης προχώρησαν σε νέα δυναμική κινητοποίηση και αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, κάτι που σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσής τους θα επαναλαμβάνουν καθημερινά, στις 5 μ.μ. και μέχρι να παρθεί νέα απόφαση για τη στάση που θα κρατήσουν στη συνέχεια.

Την απόφαση να παραμείνουν στο μπλόκο της Κηρίνθου και να συνεχίσουν τον αγώνα πήραν επίσης οι αγρότες της βόρειας Εύβοιας σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αργά χτες το απόγευμα, όπως επίσης και οι συνάδελφοί τους από τη δυτική Λοκρίδα στο μπλόκο που έχουν στήσει στο Μόδι Τιθορέας στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας.

Απόφαση παραμονής πήραν στη συνέλευση που ολοκληρώθηκε αργά χτες το απόγευμα και οι αγρότες του μπλόκου στη Σκάλα Αταλάντης, ενώ σήμερα Παρασκευή θα αποφασίσουν για τη στάση που θα ακολουθήσουν οι αγρότες στο μπλόκο της Ανθήλης Λαμίας.

Καλπάκι: Απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης

Αποστομωτική απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης που επιδίωξαν κατ' εντολή της κυβέρνησης οι δυνάμεις της αστυνομίας την περασμένη Τετάρτη, στην κινητοποίηση στο μπλόκο του Καλπακίου, έδωσαν χτες οι αγρότες της περιοχής ενισχυμένοι από συναδέλφους τους από τα Γιάννενα που ήρθαν με πορεία με τα τρακτέρ τους. Το απόγευμα της Τετάρτης, αγρότες από την περιοχή του Πωγωνίου, μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα, ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους να δυναμώσουν το μπλόκο στο Καλπάκι. Ωστόσο δυνάμεις της αστυνομίας επιδίωξαν να τους σταματήσουν ενώ σε μία προσπάθεια να τους τρομοκρατήσουν, τους επέβαλαν πρόστιμα! Σε απάντηση της επιχείρησης τρομοκράτησής τους οι αγρότες προχώρησαν τότε σε καθιστική διαμαρτυρία και κάλεσαν χτες σε νέα κινητοποίηση, ενώ με την αποφασιστικότητά τους πέτυχαν την ανάκληση των προστίμων.

Αυτήν τη στιγμή στο μπλόκο στο Καλπάκι έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες αγρότες και κάτοικοι της περιοχής στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα, από αυτήν την ακριτική γωνιά της Ελλάδας, ότι δεν κάνουν πίσω από τα δίκαια αιτήματά τους. Τη συγκέντρωση στηρίζει ο Κτηνοτροφικός και Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας.

Οι αγρότες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμβολικούς αποκλεισμούς τις επόμενες μέρες ενώ τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη θα πραγματοποιήσουν μαζική κάθοδο στα Γιάννενα και πορεία με τα τρακτέρ τη μέρα συνεδρίασης των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Νίκος Εξαρχος, βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ