Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΕΣ 2024
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Με καπνιστήρια και κυψέλες διεκδίκησαν μείωση του κόστους παραγωγής

Με κυψέλες, καπνιστήρια, τις ειδικές στολές και τα οχήματά τους, μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα κατέκλυσαν το Σύνταγμα χθες το πρωί, δύο μέρες μετά το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών, διεκδικώντας μείωση του κόστους παραγωγής και τερματισμό των παράνομων ελληνοποιήσεων μελιού.

Αφορολόγητο πετρέλαιο ζητούν και οι μελισσοκόμοι για τη μεταφορά των κυψελών, ενώ τονίζουν ότι παρά την αύξηση του κόστους παραγωγής, η χονδρική τιμή παραμένει στα 4 ευρώ το κιλό και ο καταναλωτής στο ράφι αγοράζει σε τουλάχιστον διπλάσια τιμή. Καταγγέλλουν ότι στα ράφια φτάνει και υποβαθμισμένο μέλι, με προσθήκη γλυκαντικών ουσιών ρυζιού από τρίτες χώρες, που εισάγονται με τιμές κάτω του ενός ευρώ το κιλό!

Μπροστά από τη Βουλή οι μελισσοκόμοι έστησαν κυψέλες και άναψαν τα καπνιστήρια τους, απαιτώντας λύσεις και όχι κοροϊδία.

«Τα προβλήματα των μελισσοκόμων, όπως και όλων, είναι χρόνια και δεν βλέπουμε να λύνονται», σημείωσε σε δήλωσή του ο Δημήτρης Κόκοτος, μέλος του ΔΣ του Μελισσοκομικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς και Περιχώρων, προσθέτοντας ότι «η απόφαση των μελισσοκομικών συλλόγων είναι να συνεχιστεί ο αγώνας με κάθε τρόπο».

Στο πλευρό τους παρευρέθηκαν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, και ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μελισσοκόμοι δέχτηκαν πολύ ισχυρό πλήγμα από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, καθώς έχουν χαθεί πάνω από 115.000 μελισσοσμήνη. Είναι σε απόγνωση, διότι ακόμα περιμένουν την αποκατάσταση...

Επίσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι η διάταξη που όπως αναφέρουν απαγορεύει την είσοδο των μελισσοκόμων στα δάση, για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ