Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΡΗΤΗΣ
Η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης επιχειρεί να καθιερώσει τη δουλειά υπερηλίκων

Την ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνης, με την οποία επιχειρεί να καθιερώσει την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι, με πρόσχημα τη συμπλήρωση των ενσήμων σε ανασφάλιστους υπερήλικους, προκειμένου να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης.

Συγκεκριμένα:

«Στην ανακοίνωση υπ' αριθ. ΣΟΧ2/2023 για την πρόσληψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης δύο ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες), υπάρχει ένας αστερίσκος αποκαλυπτικός για την αβάντα που παρέχει η περιφερειακή αρχή στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Ειδικότερα αναφέρει ότι οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων κατ' εξαίρεση μπορεί να είναι έως 70 ετών, να έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας και να μην έχουν συνταξιοδοτηθεί από το δημόσιο ταμείο ή άλλον ασφαλιστικό φορέα».

Και προσθέτει: «Η στάση της Περιφέρειας είναι βαθιά αντιδραστική.

Νομιμοποιεί τα αντεργατικά μέτρα διαχρονικά των κυβερνήσεων που θέλουν τους εργαζόμενους να κυνηγούν τα ένσημα μέχρι τον τάφο.

Η περιφερειακή αρχή να αποσύρει αμέσως την απαράδεκτη προκήρυξη. Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει αξιοπρεπή σύνταξη σε όλους τους ανασφάλιστους εργαζόμενους και όχι αυτό το αίσχος των 360 ευρώ.

Είναι αναγκαιότητα σήμερα πλέον να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων γι' αυτό που είναι σύγχρονο και ρεαλιστικό:

Για σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, για Κοινωνική Ασφάλιση και συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της παραγωγής, της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, αντί τα 2μηνα, 8μηνα της ανακύκλωσης της ανεργίας, της διαρκούς ομηρίας των διαφόρων προγραμμάτων ολιγόμηνων συμβάσεων, με χαμηλούς μισθούς και χωρίς δικαιώματα, έτσι ώστε να οδηγούνται οι εργαζόμενοι να παραμένουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα για να εξασφαλίσουν μια ελάχιστη σύνταξη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ