Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητικό μήνυμα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Με αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια διαδήλωσαν οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης, μέσα από τα μπλοκ των φοιτητικών τους συλλόγων, μαζί με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και σωματεία εργαζομένων, στέλνοντας ξεκάθαρο το μήνυμα για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για λίγους την Παιδεία.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και από εκεί με μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, με στάση μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο, όπου κατήγγειλαν τον ρόλο των Ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών.

Με συνθήματα όπως «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές», «Δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, η γνώση είναι δικαίωμα και όχι ευκαιρία», «Εμείς μιλάμε για γνώση και σπουδές κι αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές», πορεύτηκαν και δημιούργησαν κλίμα αγωνιστικού ξεσηκωμού στο κέντρο της πόλης.

Στην κινητοποίηση μαχητικό και μαζικό «παρών» έδωσαν για άλλη μια φορά μαθητές πίσω από το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, οι διδάσκοντες και οι άλλοι εργαζόμενοι των πανεπιστημίων, οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν με στάση εργασίας.


Μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης διαμήνυσαν την απόφασή τους για συνέχιση του αγώνα για το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν Παιδεία, για αναβαθμισμένες σπουδές και πτυχία με αξία. Εστειλαν το ξεκάθαρο και δυνατό το μήνυμα ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης απορρίπτεται από την πλειοψηφία των φοιτητών και τον λαό της χώρας.

Η πορεία συνεχίστηκε με επόμενο σταθμό το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου οι φοιτητές έγραψαν με κόκκινη μπογιά μπροστά στην είσοδο του κτιρίου «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί - απεργία στις 28/2», εκφράζοντας την απαίτηση λαού και νεολαίας να προκηρυχθεί απεργία για τις 28/2.

Η Χριστίνα Σταμούλη, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Χημικού, είπε: «Ο όρκος που δώσαμε ότι θα γίνουμε η φωνή όλων των νεκρών, ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί παραμένει. Συνεχίζουμε με τον κοινό αγώνα που δίνουμε οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μαθητές. Στέλνουμε αυτό το μήνυμα και καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και όλους όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα για την πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας, τις κοστολογεί. Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης να προκηρύξει εδώ και τώρα απεργία για τις 28/2, όπως καλούν δεκάδες εργατικά σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες. Θέλουμε ο αγώνας αυτός να είναι κοινός και θέλουμε μαζί μας όλο τον λαό». Και το σύνθημα «Φοιτητές - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά» αντήχησε ακόμα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά.

  • ΚΟΜΟΤΗΝΗ
    ΚΟΜΟΤΗΝΗ
    Συλλαλητήρια φοιτητικών συλλόγων έγιναν επίσης χτες σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ