Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Ενοχλείται από την αλληλεγγύη των εργαζομένων στον Παλαιστινιακό λαό

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες η δημοτική αρχή Ηλιούπολης κατέβασε γιγαντοπανό που είχαν αναρτήσει οι εργαζόμενοι του δήμου μαζί με το Σωματείο τους, με το σύνθημα «Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά. Λέμε ΟΧΙ στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης που πληρώνει και ο λαός του Ισραήλ».

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα το Σωματείο Εργαζομένων στον δήμο Ηλιούπολης πραγματοποίησε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά την πρώτη φορά που η δημοτική αρχή κατέβασε το πανό. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Ενωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων Ελλάδας και η Παροικία της Παλαιστίνης, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ηλιούπολης, πλήθος αντιπροσωπειών από σωματεία δήμων και μαζικοί φορείς της περιοχής.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο, ξεκαθαρίζοντας ότι το πανό θα ξανακρεμαστεί, κάτι που έγινε χθες το πρωί, με τη δημοτική αρχή να το ξηλώνει ξανά.

Στο μεταξύ, στην Καισαριανή άγνωστοι μπήκαν στο δημαρχείο και έκαψαν παρόμοιο πανό που είχε κρεμάσει ο Σύλλογος Εργαζομένων στον δήμο, ο οποίος καταγγέλλοντας την ενέργεια αυτή σημειώνει ότι «οι δράσεις αλληλεγγύης των ταξικών σωματείων ενοχλούν όσους έχουν συμφέροντα και υπηρετούν την ιμπεριαλιστική στρατηγική ΝΑΤΟ, ΕΕ και κυβερνήσεων». Την καταστροφή του πανό καταγγέλλει και η αγωνιστική δημοτική αρχή Καισαριανής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ