Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
«Κατεβάζουν ακουστικά» 4 μεγάλες εταιρείες του κλάδου!

Συγκεντρώσεις στις 8 π.μ. στους χώρους δουλειάς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε μια σημαντική αγωνιστική πρωτοβουλία προχωρούν σήμερα για πρώτη φορά εκατοντάδες εργαζόμενοι σε μεγάλα τηλεφωνικά κέντρα. Πιο συγκεκριμένα, απεργούν οι εργαζόμενοι στις 4 μεγάλες εταιρείες του κλάδου των τηλεφωνικών κέντρων, «Teleperformance», «Webhelp», TTEC και «Foundever».

Πρόκειται για απεργία που κήρυξε το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), υλοποιώντας σχετική απόφαση που πήρε η μαζική ανοιχτή συνέλευσή των εργαζομένων την περασμένη Κυριακή και απαιτώντας ουσιαστικές αυξήσεις μισθών.

Στην Αθήνα σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι θα συναντηθούν στις 8 το πρωί μπροστά από τα κεντρικά κτίρια της κάθε εταιρείας («Teleperformance» Γραβιάς 25 - «Webhelp Metropolis» κτίριο Ηλία Ηλιού 39 - TTEC Λαγουμιτζή 40 - «Foundever» 3ης Σεπτεμβρίου 74). Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθούν στο Σύνταγμα για να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Απευθύνουν επίσης κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ, στις 12 Φλεβάρη στις 7 μ.μ.

Σε 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι της «Teleperformance» και στη Θεσσαλονίκη, με απόφαση του ΣΕΤΗΠ, ενώ συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 π.μ. έξω από το κτίριο της εταιρείας (26ης Οκτωβρίου 43, περιοχή Σφαγεία).

Ακόμα, στα Χανιά ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει κηρύξει στάση εργασίας σήμερα (10 π.μ. - 2 μ.μ.) για την εταιρεία «Teleperformance».

Οι εργαζόμενοι απαιτούν μεταξύ άλλων: Συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους όπου αυτό δεν υπάρχει. Να σταματήσει η ενοικίαση εργασίας. 5ήμερο - 7ωρο - 35ωρο. 20% αύξηση στον μηνιαίο μισθό για όλους τους εργαζόμενους άμεσα. Βίζα εργασίας για όλους τους συναδέλφους εκτός ΕΕ. Αμεση κατάργηση της επαίσχυντης βίζας «ειδικού σκοπού». Κατάργηση του «clean desk policy» (όπου αυτό εφαρμόζεται), που παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, προκαλώντας προβλήματα υγείας και υγιεινής (π.χ. απαγορεύοντας να έχουν οι εργαζόμενοι φάρμακα ή είδη ατομικής υγιεινής μαζί τους στον χώρο δουλειάς), κ.ά.

Διεθνής αλληλεγγύη

Την αλληλεγγύη της στην απεργία των εργαζομένων εκφράζει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η μαχητική φωνή 105 εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο στέκεται απερίφραστα στο πλευρό των εργαζομένων των 4 μεγάλων εταιρειών». Και προσθέτει ότι η απεργία «είναι ο μόνος αξιοπρεπής δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι, αφού το κόστος ζωής έχει εκτοξευθεί και οι εταιρείες του κλάδου δεν κάνουν καμία αύξηση μισθών εδώ και χρόνια, απορρίπτοντας όλα τα αιτήματα των εργαζομένων».

Στο πλευρό των απεργών βρίσκονται ακόμα συνδικάτα από την Ινδία, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Τυνησία κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ