Πέμπτη 25 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλλη μια εκδικητική απόλυση συνδικαλιστή

Την απόλυση συνδικαλιστή από την επιχείρηση «Foodlink» («FDL Group») καταγγέλλει το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία απέλυσε τον γενικό γραμματέα του Σωματείου, επικαλούμενη «ψεύδη και συκοφαντίες για άρνηση προς εργασία», με στόχο να ξεφορτωθεί όποιον μπαίνει εμπόδιο στις αντεργατικές πρακτικές της.

Οπως επισημαίνει το Σωματείο, η εν λόγω εταιρεία είναι γνωστή στον κλάδο της διαχείρισης και αποθήκευσης (logistics) για τις άσχημες συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας που αντιμετωπίζει το προσωπικό. «Πρόσφατες ήταν οι καταγγελίες της Ομοσπονδίας για τις άσχημες συνθήκες εργασίας και την εντατικοποίηση. Πολλά είναι τα παράπονα εργαζομένων και οδηγών για το ωράριο εργασίας, τους μισθούς, την εντατικοποίηση, τις "παρανομίες" του ΚΟΚ για να εξυπηρετηθούν άμεσα οι πελάτες της εταιρείας, θέτοντας σε κίνδυνο οδηγούς και διερχόμενα αυτοκίνητα», υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή του. Επιπλέον, η εταιρεία «έχει αυτοκίνητα με φθαρμένα ελαστικά, ταχογράφους που δεν λειτουργούν σωστά, πόρτες ψυγείων που δεν ασφαλίζουν σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, και από πάνω επιβάλλουν να φεύγουν τα αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις υπέρβαρα».

«Γι' αυτό απολύουν όποιον δεν σκύβει το κεφάλι, όποιον δεν βάζει το κεφάλι του στον ντορβά. Γι' αυτό προσπαθεί να αποκόψει τους εργαζόμενους από τα σωματεία τους», καταγγέλλει και καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην τρομοκρατία.

Την άδικη και καταχρηστική απόλυση του εργαζόμενου καταγγέλλει το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, τονίζοντας ότι η πάλη απέναντι σε κάθε εργοδότη «που αναζητά σύγχρονους σκλάβους» πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ