Παρασκευή 19 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμμορία εμπλέκεται σε ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς

Ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς έκαναν μέλη διεθνούς συμμορίας. Σε σχετική χτεσινή παρουσίαση στη ΓΑΔΑ αναφέρθηκε ότι μέλη της εμπλέκονται στην ανθρωποκτονία του Γιάννη Σκαφτούρου και στον τραυματισμό, από τους πυροβολισμούς, δύο συγγενικών του προσώπων στις 25/4/2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας. Επιπλέον, σε επιφάνεια μηχανής που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες βρέθηκαν αποτυπώματα τα οποία ανήκουν σε μέλος της σπείρας.

Ακόμα, εμπλέκονται στην ανθρωποκτονία των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στις 7/6/2023 στον Κορυδαλλό. Εναν μήνα αργότερα βρέθηκε στην περιοχή του Ασπροπύργου κλεμμένο όχημα, στην επιφάνεια του οποίου, καθώς και σε αντικείμενα που περιείχε, βρέθηκαν αποτυπώματα δύο μελών της συμμορίας.

Εμπλέκονται επίσης: Στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού στις 3/7/2023, σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας, και στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων στις 10/6/2023 στον Ασπρόπυργο, σε χώρους οι οποίοι ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του Γ. Σκαφτούρου. Συμμετοχή είχαν και στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη στις 16/6/2023, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.

Για την υπόθεση της σπείρας συνελήφθησαν 2 άντρες, 39 και 21 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία άλλων 5 μελών, 2 εκ των οποίων είναι έγκλειστοι σε φυλακές της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου. Η πλειοψηφία των μελών της συμμορίας έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, όπως εγκληματική οργάνωση, ληστεία, εκβίαση, κλοπές, πλαστογραφία, ναρκωτικά, όπλα κ.ά. Τέλος, συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων και του τελωνιακού κώδικα άλλο ένα άτομο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ