Τρίτη 16 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οργάνωση της δράσης απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση

Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η ακρίβεια και οι χαμηλοί μισθοί, ο αγώνας ενάντια στην «αξιολόγηση» και η κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική, σε συμπόρευση με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, συζητήθηκαν στη σύσκεψη σωματείων εκπαιδευτικών το Σάββατο, με τη συμμετοχή 27 Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 5 ΕΛΜΕ.

Οπως επισημαίνει ο Σύλλογος ΠΕ «Σωκράτης», που πήρε την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη, «τονίστηκε ιδιαίτερα ότι ως εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος, μαζί με τους φοιτητές, τους μαθητές, τους πανεπιστημιακούς, τα εργατικά σωματεία, τον λαό συνολικά, να ορθώσουμε τείχος και να ματαιώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να παραδοθεί η Ανώτατη Εκπαίδευση στις ορέξεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, που θέλουν μισή γνώση, μισά δικαιώματα για τους σημερινούς φοιτητές και αυριανούς εργαζόμενους». Τονίστηκε παράλληλα η ανάγκη οργάνωσης και κοινής δράσης των σωματείων, για να διεκδικηθούν χωρίς εκπτώσεις οι ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατατέθηκαν από σωματεία εκπαιδευτικών οι παρακάτω προτάσεις: Συμπόρευση και συντονισμός με τον αγώνα φοιτητών, μαθητών, πανεπιστημιακών και εργατικών σωματείων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο της Πέμπτης 18 Γενάρη. Γενικές Συνελεύσεις σε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ το επόμενο δεκαπενθήμερο. Προετοιμασία πανεκπαιδευτικής απεργίας, με προτεινόμενες ημερομηνίες 25 Γενάρη ή 1η Φλεβάρη, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, μαζί με εργαζόμενους στα ΑΕΙ. Στις 28 Φλεβάρη, έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη, πανεργατική απεργία. Πρωτοβουλίες με εκδηλώσεις για την ανάδειξη των επιδιώξεων του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, από κοινού με φοιτητικούς συλλόγους, πανεπιστημιακούς, Ενώσεις Γονέων. Διεκδίκηση, από τις δημοτικές αρχές και την κυβέρνηση, αύξησης της χρηματοδότησης για τα κτίρια, τη θέρμανση κ.ά. Πανελλαδική σύσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ στις 21 Γενάρη. Συγκέντρωση τη μέρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή των νηπιαγωγών στο ΣτΕ για το ζήτημα του ωραρίου. Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης στις 27 Γενάρη.

Τη σύσκεψη χαιρέτισαν εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού του ΕΚΠΑ, μεταφέροντας με ενθουσιασμό το δυναμικό κλίμα που υπάρχει στη νεολαία και τη δέσμευση ότι αυτός ο αγώνας θα φτάσει μέχρι τέλους. Παρευρέθηκαν μέλη των ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ και πλήθος εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ