Τρίτη 9 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα το πρωί το υπουργικό συμβούλιο με άξονα την επιτάχυνση αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.

Ανάμεσα στα θέματα της συνεδρίασης είναι η παρουσίαση «νομοθετικών πρωτοβουλιών» για την «πολεοδομική μεταρρύθμιση», ώστε να «τρέξουν» σχέδια του κατασκευαστικού κεφαλαίου. Στο ίδιο μήκος κύματος, θα γίνει η παρουσίαση «νομοθετικών πρωτοβουλιών» για τους «όρους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές».

Συζήτηση θα γίνει και για την ενσωμάτωση κοινοτικής Οδηγίας «σχετικά με την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των ομίλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και των εγχώριων ομίλων μεγάλης κλίμακας στην Ενωση», όταν το μεγάλο κεφάλαιο φοροαπαλλάσσεται «νόμιμα» με μια σειρά ρυθμίσεων και πληρώνει ελάχιστα.

Εξάλλου, στη γνωστή λογική της ατομικής ευθύνης, θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών.

Τέλος, θα γίνει παρουσίαση των «πρωτοβουλιών» για «τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού τομέα» με «πρόταση για τη δημιουργία της "Νέος ΟΣΕ ΑΕ"» και «στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και επενδύσεων του σιδηροδρομικού τομέα», παραδίδοντας φιλέτα του κατατμημένου δικτύου και έργου σε ιδιώτες.

Στο μεταξύ, αύριο, Τετάρτη, σε προγραμματισμένη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεσή του για επέκταση του δικαιώματος του πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια και του δικαιώματος στην τεκνοθεσία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το σχετικό νομοσχέδιο θα προβλέπει πως σε ένα ομόφυλο ζευγάρι που έχει ένα παιδί, θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως κηδεμόνας και ο άντρας ή η γυναίκα που δεν είναι ο βιολογικός γονιός του παιδιού. Ωστόσο το νομοθέτημα, σύμφωνα με τις διαρροές, δεν θα δίνει το δικαίωμα απόκτησης παιδιού με ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, με παρένθετη μητρότητα, αλλά μόνο μέσω υιοθεσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ