Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Κατά του πολέμου απανταχού της Γης

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Ηγγικεν η ώρα για το μεγάλο ραντεβού των διαδηλωτών. Οι συγκεντρώσεις, το πρόγραμμα των συζητήσεων και των συνελεύσεων και η θεματολογία είχαν καθοριστεί εδώ και καιρό. Πριν από τις 29 Μάρτη. Ομως, μετά την ολομέτωπη επίθεση του ισραηλινού στρατού και τη γενοκτονία που συντελείται στα Παλαιστινιακά Εδάφη, το ραντεβού των διαδηλωτών, που γίνεται κατά του πολέμου, της αμερικανικής πολιτικής, αλλά και της παρεμβατικής πολιτικής των διεθνών οικονομικών οργανισμών και ιδρυμάτων, αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Εκατοντάδες οργανώσεις συμμετέχουν από χτες στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που γίνονται στην αμερικανική πρωτεύουσα και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των οργανώσεων «Ενωμένοι Διαδηλώνουμε» (United We March), «Κινητοποίηση για Παγκόσμια Δικαιοσύνη» (Mobilization for Global Justice), «Κινητοποίηση για την Κολομβία» (Colombia Mobilization), Επιτροπή Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό (Committe in Solidarity with the People of Palestine), Επανενωμένο Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων (Black Panther Party Reunion) και «Διεθνής ΑΠΑΝΤΗΣΗ» (International ANSWER) για να λάβουν δραστήρια μέρος στην Αντισύνοδο κατά του ΔΝΤ και της ΠΤ, που θα πραγματοποιούν την ετήσια Κοινή Σύνοδό τους, αλλά και στις διαδηλώσεις.

Από χτες η αυλαία άνοιξε με μια ολονυκτία μπροστά στο Καπιτώλιο για την κατάργηση των «Σχολείων της Αμερικής» (SOA), καθώς και άλλες περιφερειακές εκδηλώσεις. Σήμερα, είναι προγραμματισμένη η μεγάλη διαδήλωση κατά του πολέμου ενάντια στην «τρομοκρατία», αλλά και αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό. Αύριο Κυριακή, η γιορτή αντίστασης και ελπίδας, ενώ η αυλαία θα είναι τη Δευτέρα, με τη μεγάλη διαδήλωση που απαιτεί το κλείσιμο των SOA, με κεντρικό σύνθημα να σταματήσει το «Σχέδιο Κολομβία» και το σχέδιο επέμβασης των ΗΠΑ στην Κολομβία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ