Σάββατο 20 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Τώρα θυμήθηκαν να συντάξουν κατηγορητήρια κατά του ΟΥΤΣΕΚΑ...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εκδοθεί τα πρώτα κατηγορητήρια σε βάρος Κοσσοβάρων Αλβανών, πρώην στελεχών και μελών της αυτονομιστικής οργάνωσης ΟΥΤΣΕΚΑ, ισχυρίστηκε χτες η επικεφαλής γενική εισαγγελέας του ΔΠΔ της Χάγης, Κάρλα Ντελ Πόντε, μετά τις συναντήσεις της στην Πρίστινα με τον Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραχίμ Ρουγκόβα, και τον πρωθυπουργό, Μπαϊράμ Ρετζέπι.

Η Ντελ Πόντε, που μετά την προχτεσινή επίσκεψή της στο Βελιγράδι πήγε χτες στην Πρίστινα, πρόσθεσε πως είναι ήδη σε εξέλιξη τρεις έρευνες του ΔΠΔ της Χάγης σε βάρος μελών του ΟΥΤΣΕΚΑ. Η ίδια προτίμησε να μην αποκαλύψει τα ονόματα των τριών Κοσσοβάρων Αλβανών.

Ο πρωθυπουργός Μπαϊράμ Ρετζέπι, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της Ντελ Πόντε, αρκέστηκε να δηλώσει πως «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» και πως «το ΔΠΔ έχει το δικαίωμα να ερευνήσει οπουδήποτε σημειώθηκαν μάχες».

Ο δε ύπατος εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, Μ. Στάινερ, δήλωσε μετά τη συνάντησή του με την Ντελ Πόντε πως «δεν υπάρχει εθνικότητα που να είναι υπεράνω του νόμου όταν έχουμε υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου».

Επίθεση με χειροβομβίδα

Επίθεση με χειροβομβίδα εξαπέλυσαν χτες το πρωί άγνωστοι κατά εστιατορίου σερβικής ιδιοκτησίας στην πόλη Πρέσεβο (Νότια Σερβία, απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα απ' το Κοσσυφοπέδιο). Οι άγνωστοι προκάλεσαν μόνο σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στο εστιατόριο, όσο και σε παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ανακοίνωση των τοπικών αρχών χαρακτηρίζει την επίθεση «τρομοκρατική ενέργεια» και γνωστοποιεί πως διενεργούνται ήδη έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ