Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συγκέντρωση στη Βουλή και κλειστά καταστήματα τη μέρα ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου

Σύσκεψη πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων φορέων της Αττικής τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη

Με νέα μεγάλη κινητοποίηση τη μέρα ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου, με συγκέντρωση στη Βουλή και κλειστά καταστήματα, βιοτεχνίες και γραφεία, καλεί τους επαγγελματίες να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης στο εισόδημά τους η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Υπενθυμίζεται ότι η διαβούλευση του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα και άμεσα η κυβέρνηση σκοπεύει να το φέρει στη Βουλή προς ψήφιση. Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, μάλιστα, το νομοσχέδιο, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους αυτοαπασχολούμενους, θα μπει με κάποιες αλλαγές στη Βουλή, για τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι είναι σε θετική κατεύθυνση. Μία από αυτές είναι η υποχρέωση του αυτοαπασχολούμενου να αποδεικνύει ότι δεν είναι ...ελέφαντας, να αποδεικνύει δηλαδή ότι δεν είχε τα κέρδη που προβλέπει το νομοσχέδιο για όλους. Δηλαδή, να δηλώνει ότι αποδέχεται εκτεταμένους ελέγχους από το κράτος, διαφορετικά θα θεωρείται εξ ορισμού φοροφυγάς και θα φορολογείται σαν να είχε κέρδη από 10.500 ευρώ τον χρόνο και πάνω. Οπως φαίνεται, δηλαδή, το ...τεκμήριο της αθωότητας που ισχύει ακόμα και για τα χειρότερα αδικήματα, καταργείται μπροστά στο φορολογικό ξεζούμισμα που σχεδιάζει να νομοθετήσει το κράτος.

Μαζικός αγώνας για το λαϊκό εισόδημα!

«Να σημάνει παντού συναγερμός! Το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης για τη φορολογία δεν θα περάσει. Αγώνας μαζικός τώρα για το εισόδημα και τη ζωή μας», είναι το κάλεσμα που απευθύνει η Ομοσπονδία ενάντια στο φορο-έκτρωμα.

Με σκοπό την οργάνωση της κινητοποίησης, καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων φορέων της Αττικής σε σύσκεψη τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. (Καποδιστρίου 24, 3ος όροφος).

Στην ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές «που πήραν μέρος στις πιο μαζικές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών», τα δεκάδες σωματεία και επιτροπές αγώνα «που βγήκαν στον δρόμο ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και άλλων στελεχών της κυβέρνησης για «τροποποιήσεις» και «βελτιώσεις» στο νομοσχέδιο, κάνει λόγο για πραγματικό εμπαιγμό. «Οσες "τροποποιήσεις" και να κάνουν, το περιεχόμενό του παραμένει. Είναι ένα άδικο νομοσχέδιο που φορολογεί για υποτιθέμενο εισόδημα αυξάνοντας τη φορολογία του συνόλου των πολύ μικρών επιχειρήσεων που ήδη επιβιώνουν πολύ δύσκολα. Στο νομοσχέδιο παραμένει ο ψηφιακός λαβύρινθος που υποχρεούνται να ενταχθούν όλοι. Αυτό το μέτρο από τη μια εκτινάσσει το κόστος και κάνει πιο ασφυκτικές συνθήκες λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεών μας και από την άλλη η κυβέρνηση εκσυγχρονίζει το "χέρι" με το οποίο θα βουτάει το λαϊκό εισόδημα, ώστε η επιδρομή να γίνεται και ψηφιακά. Το έκτρωμα του Χατζηθάφτη και της κυβέρνησης δεν παίρνει μερεμέτια. Μόνο απόσυρση», τονίζει.

Την ίδια στιγμή που το εισόδημα των μικρών επαγγελματιών φορο-λεηλατείται, όπως καταγγέλλει η ΟΒΣΑ, διατηρούνται στο ακέραιο και εισάγονται νέες φοροαπαλλαγές από το νομοσχέδιο προς τις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις, όπως η μείωση φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων από 0,5% σε 0,2%, η μείωση κατά 50% του φόρου των χρηματιστηριακών συναλλαγών, η κατάργηση του φόρου τόκων ομολόγων σε κρατικά και επιχειρηματικά ομόλογα.

«Δεν θα περάσει το έκτρωμα. Με τον αγώνα μας ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες. Είναι ώρα για πλατύ, ενωτικό αγώνα των μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, βιοτεχνών, επαγγελματιών, επιστημόνων», είναι το κάλεσμα που απευθύνει η ΟΒΣΑ. Απαιτεί: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης. Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος. Αμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις. Δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού.

Στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα, σύσκεψη σωματείων αυτοαπασχολούμενων και συνδικαλιστών - εκπροσώπων σωματείων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τη μεγάλη κινητοποίηση την προηγούμενη Τετάρτη, οι φορείς των αυτοαπασχολούμενων αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων υπογράμμισε ότι η Γενική Συνέλευση αποφάσισε παράταση της αποχής μέχρι τις 8 Δεκέμβρη, απαιτώντας απόσυρση του νομοσχεδίου και προχωρώντας σε συντονισμό της πάλης με τα υπόλοιπα σωματεία και επιστημονικούς συλλόγους του νομού.

Επίσης, σε σύσκεψη σωματείων στην Πρέβεζα καλεί ο Εμπορικός Σύλλογος, σήμερα, Τέταρτη, στις 6 μ.μ. στο Επιμελητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ