Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΥΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Μαχητική διαμαρτυρία έξω από τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ

ΗΠΑ - Αστυνομική καταστολή έξω από τα γραφεία των Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον
ΗΠΑ - Αστυνομική καταστολή έξω από τα γραφεία των Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον
Πολύμορφες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο, ενάντια στη σφαγή από τον ισραηλινό κατοχικό στρατό στη Γάζα, με ιδιαίτερο στοιχείο τις κινητοποιήσεις μέσα στις ίδιες τις ευρωατλαντικές χώρες που πρωτοστατούν στη στήριξη του κράτους - δολοφόνου, παρά την εντεινόμενη καταστολή.

Σε μία ακόμα τέτοια διαμαρτυρία στις ΗΠΑ, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος στην Ουάσιγκτον, ανήμερα της τρομοκρατικής εισβολής του ισραηλινού κατοχικού στρατού στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα» στη Γάζα.

Με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές απαίτησαν άμεση κατάπαυση πυρός, την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, στέλνοντας κι άλλα όπλα στο Ισραήλ για να συνεχίσει τη σφαγή.

Η αστυνομία χτύπησε βίαια τη διαμαρτυρία, με τα βίντεο να δείχνουν αστυνομικούς να χτυπούν διαδηλωτές όλων των ηλικιών, να τους τραβούν και να τους πετούν πάνω από τα σκαλιά της εισόδου των γραφείων του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ προχώρησαν και σε πολλές συλλήψεις.

Στο Παρίσι, προχτές οργανώθηκε νέα διαμαρτυρία ενάντια σε όσους οπλίζουν το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ, αυτήν τη φορά έξω από την έκθεση στρατιωτικών συστημάτων και συστημάτων ασφαλείας «Milipol».«Σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ!», έγραφε το πανό των διαδηλωτών.

ΓΑΛΛΙΑ - Κινητοποίηση έξω από έκθεση στρατιωτικών εξοπλισμών
ΓΑΛΛΙΑ - Κινητοποίηση έξω από έκθεση στρατιωτικών εξοπλισμών
Στην Κωνσταντινούπολη, το συνδικάτο Nakliyat-Is οργάνωσε κινητοποίηση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, με τους διαδηλωτές να πραγματοποιούν πορεία μέχρι την πλατεία Μπεγιαζίτ με σημαίες της Παλαιστίνης, του συνδικάτου τους και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Στο Αμστερνταμ, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Schipol ζητώντας «Τώρα κατάπαυση του πυρός!».

Στο Λονδίνο έγινε νέα κινητοποίηση έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου στο Ουεστμίνστερ.

Διάφορες εκδηλώσεις οργανώνονται καθημερινά σε πολλές χώρες της Ασίας, όπως στο Πακιστάν, με τη συμμετοχή στη διαδήλωση και μαθητών που ζητούν να σταματήσει το έγκλημα.

Στο Βανκούβερ του Καναδά, τέλος, διαδηλωτές προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από εστιατόριο όπου δειπνούσε ο πρωθυπουργός Τζ. Τριντό, με την αστυνομία να επεμβαίνει για την «αποκατάσταση της τάξης»...


ΒΡΕΤΑΝΙΑ - Νέα κινητοποίηση έξω από το κοινοβούλιο στο Λονδίνο
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - Νέα κινητοποίηση έξω από το κοινοβούλιο στο Λονδίνο

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ