Τρίτη 14 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΥΓΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Νέα κινητοποίηση στη Σητεία για την Υγεία

Αύριο Τετάρτη στην 7η ΥΠΕ, ενάντια στο «λουκέτο» που φέρνουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης

Από τη μεγάλη διαδήλωση στη Σητεία τον περασμένο Σεπτέμβρη
Από τη μεγάλη διαδήλωση στη Σητεία τον περασμένο Σεπτέμβρη
Σε νέα κινητοποίηση καλούν αύριο Τετάρτη στις 10 π.μ. στην 7η ΥΠΕ Ηρακλείου ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας και ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας, με κεντρική διεκδίκηση τη λήψη μέτρων για τη διάσωση του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο μήνες, και συγκεκριμένα στις 18 Σεπτέμβρη, η Σητεία είχε γνωρίσει μία από τις μεγαλύτερες παλλαϊκές κινητοποιήσεις, με εκατοντάδες εργαζόμενους να διαδηλώνουν για το νοσοκομείο. Και σήμερα, όπως επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή των σωματείων και των φορέων, το νοσοκομείο συνεχίζει να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση: «Η Παιδιατρική και η Παθολογική κλινική υπολειτουργούν, ενώ πολύ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν η Χειρουργική και άλλες κλινικές, λόγω της γενικότερης υποστελέχωσης. Ταυτόχρονα, οι ελάχιστες θέσεις που υποσχέθηκε το αρμόδιο υπουργείο δεν έχουν προκηρυχθεί».

Τα σωματεία επισημαίνουν την αντιδραστική στόχευση της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλη από το «λουκέτο» σε υπηρεσίες Υγείας, αφού όπως αναδεικνύουν «είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει ένα νοσοκομείο στον νομό, προφανώς αυτό του Αγίου Νικολάου, που να παρέχει δευτεροβάθμιες υπηρεσίες Υγείας, με τα υπόλοιπα τρία να μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας».

Τη συμπαράστασή τους στους φορείς της Σητείας που καλούν στην κινητοποίηση εκφράζουν το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και το Σωματείο Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ