Τρίτη 14 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΥΓΕΙΑ
ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σύσκεψη ενάντια στο νομοσχέδιο που διαλύει την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση

Αύριο, Τετάρτη, στο ΨΝΑ Δαφνί

Αγωνιστικός αναβρασμός επικρατεί στους εργαζόμενους σε χώρους που σχετίζονται με την Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση και το οποίο, όπως καταγγέλλουν μια σειρά από σωματεία και φορείς, έρχεται να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει στον συγκεκριμένο χώρο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εξελίξεις τόσο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δαφνί όσο και συνολικά στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και της Απεξάρτησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της μαζικότερης συνέλευσης της τελευταίας δεκαετίας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο.

Ο Ενιαίος Σύλλογος του ΨΝΑ Δαφνί μάλιστα αποφάσισε να καλέσει σε σύσκεψη αύριο, Τετάρτη, στις 11 π.μ. στον χώρο του νοσοκομείου. Το κάλεσμα απευθύνεται στα σωματεία όλων των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων (Δρομοκαΐτειο - Αιγινήτειο), στα σωματεία των γενικών νοσοκομείων που έχουν ψυχιατρικές κλινικές, στα σωματεία στον χώρο της Απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ - ΟΚΑΝΑ), στο Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών και τα παραρτήματά του και σε μαζικούς φορείς της περιοχής, «προκειμένου να οργανώσουμε την απάντησή μας απέναντι στην επίθεση στη δημόσια Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση».

Το νομοσχέδιο, με βάση τις εξαγγελίες, υπογραμμίζει ο Σύλλογος, «αποτελεί συνέχεια των έως τώρα εφαρμοζόμενων πολιτικών στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και έρχεται να συνεχίσει, στο όνομα πάντα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της "πολυπόθητης" αποασυλοποίησης, τη μετατροπή - μετασχηματισμό των τριών ψυχιατρικών νοσοκομείων που έχουν απομείνει. Εξάλλου, οι κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδίου για την Ψυχική Υγεία που έφερε τον Φλεβάρη η κυβέρνηση, δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνείας: Ελαχιστοποίηση των κρατικών δαπανών για την Ψυχική Υγεία και παράδοση όλο και μεγαλύτερου μέρους των αναγκών των ψυχικά ασθενών στην επιχειρηματική δράση, είτε απευθείας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις του χώρου είτε στις ΜΚΟ που ξεκοκαλίζουν προγράμματα».

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος, «στόχος του νομοσχεδίου και της προσπάθειας που γίνεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις δεν είναι το συμφέρον των ληπτών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας αλλά το τσάκισμα των υπηρεσιών της Ψυχικής Υγείας και της Απεξάρτησης. Στόχος τους το ξεπούλημα της Ψυχικής Υγείας και της Απεξάρτησης! Εξάλλου, το ξήλωμα της Πρόληψης στην Πρωτοβάθμια Υγεία και στον χώρο της Ψυχικής Υγείας έχει ιστορία και την υπογραφή όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ