Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες μετά από έκρηξη σε λεωφορείο στα δυτική προάστια της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, στη συνοικία Νταστ-ε-Μπάρσι, και άλλοι 20 τραυματίστηκαν. Η συγκεκριμένη συνοικία κατοικείται κυρίως από Χαζάρους σιίτες, που ομάδες τους επιτίθενται συχνά κατά του «Ισλαμικού Κράτους».

ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ.-- Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα στη Χιλή, στη νότια περιοχή Μπιόμπιο, λόγω πυρκαγιάς που κατέστρεψε παραγκούπολη η οποία είχε στηθεί από μετανάστες που είχαν έρθει από τη Βενεζουέλα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στη Χιλή.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Ο τραγικός απολογισμός του τυφώνα «Οτίς», που σάρωσε την περιοχή Ακαπούλκο της επαρχίας Γκερέρο του Μεξικού τις τελευταίες μέρες του Οκτώβρη, έχει φτάσει στους 47 νεκρούς και στους 48 αγνοούμενους, ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές στις υποδομές και πάνω από 150.000 άνθρωποι έχασαν τη στέγη τους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που ανακοίνωσε η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, το κόστος της αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών θα ξεπεράσει τα 3,4 δισ. δολάρια.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Ο Πολωνός Πρόεδρος Αντ. Ντούντα έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο εθνικιστικό κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS), του απερχόμενου πρωθυπουργού Μ. Μοραβιέτσκι. Το PiS, που ήρθε πρώτο στις εκλογές της 15ης Οκτώβρη, δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία και αναμένεται να μην καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση. Σε αυτήν την περίπτωση η εντολή θα πάει στον Ντ. Τουσκ, ο οποίος αναμένεται να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τα κόμματα «Τρίτος Δρόμος» και «Νέα Αριστερά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ