Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για δουλειά

Οι φοιτητές στο ΠαΔΑ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά προβλήματα που κάνουν εκρηκτική την κατάσταση στις σχολές μας. Από τις πρώτες κιόλας μέρες δεκάδες ήταν τα κενά σε καθηγητές, μαθήματα ακυρώνονται τελευταία στιγμή, φοιτητές κάθονται στο πάτωμα γιατί οι αίθουσες είναι ασφυκτικά γεμάτες και δεν επαρκούν. Διεκδικούμε να δίνεται στα πανεπιστήμια επαρκή κρατική χρηματοδότηση, για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Για να έχουμε καθηγητές για όλα τα μαθήματα, να μπορεί να προχωρά η εκπαιδευτική διαδικασία, για να έχουμε υποδομές, αίθουσες και εργαστήρια με τον αναγκαίο εξοπλισμό, που να μας χωράνε και να είναι ασφαλή!

Την ίδια στιγμή, εδώ και 6 χρόνια τα πτυχία των τελειόφοιτων μένουν στο ράφι, γιατί η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ τώρα, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την «πανεπιστημιοποίηση» των Τμημάτων μας, έχει αφήσει στον πάγο την αναγνώριση των πτυχίων μας ως ΠΕ. Είναι αδιανόητο να κοπιάζουμε για να σπουδάσουμε και να μην έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα, και το πτυχίο μας να μην είναι η μοναδική προϋπόθεση για δουλειά!

Για όλους αυτούς τους λόγους οργανώνουμε τον αγώνα μας. Ηδη έχουμε αποφασίσει μια σειρά από πολύμορφες δράσεις, με κορύφωση αύριο Πέμπτη, όπου θα πάμε στο υπουργείο Παιδείας για να δώσουμε μια πρώτη γεύση στον υπουργό τι τον περιμένει στις 6 Νοέμβρη!

Οι φοιτητές του ΠαΔΑ θα είμαστε παρόντες στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι από όλη την Αθήνα, μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, στο Σύνταγμα.


Αλκμήνη ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΥΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ