Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Δεν θα περάσει ο εξαναγκασμός σε βάρος του εργαζόμενου - χρονίως πάσχοντος

Κινητοποίηση στο κατάστημα της εταιρείας «Φίλιππος Νάκας» στην Αθήνα πραγματοποίησε, χτες το απόγευμα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας να εξαναγκάσει σε παραίτηση εργαζόμενο με χρόνια πάθηση (σκλήρυνση κατά πλάκας), τον οποίο είχε απολύσει και αναγκάστηκε να τον πάρει πίσω τον Δεκέμβρη του 2022.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στο κατάστημα της εταιρείας στον Πειραιά μετά από κάλεσμα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά.

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, «η εργοδοσία, επικαλούμενη τις συμβατικές υποχρεώσεις του συναδέλφου, τον μετακινεί από το κατάστημα της Γλυφάδας που μέχρι τώρα εργάζεται, στο Αιγάλεω, στο οποίο για να μεταβεί απαιτείται να παίρνει τρία μέσα μεταφοράς και θα εργάζεται με πρόγραμμα εργασίας και ωράριο που επί της ουσίας του στερούν κάθε δυνατότητα να φροντίσει την υγεία του και να ξεκουράζεται.

Παρά την προσπάθεια του συναδέλφου, του σωματείου και της Επιθεώρησης Εργασίας να βρεθεί μια λύση ώστε ο συνάδελφος να συνεχίσει να δουλεύει όπως έκανε όλους αυτούς τους μήνες στο κατάστημα της Γλυφάδας ή ακόμα και στο κατάστημα στο Αιγάλεω που τον μετακινούν αλλά με ωράριο που να μην επιβαρύνει την υγεία του, η εταιρεία με αδιάλλακτη στάση επιμένει τόσο στη μετακίνησή του όσο και σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας με δύο σπαστά και εκ περιτροπής ωράρια. Μάλιστα, ο συνάδελφος βάσει του συγκεκριμένου προγράμματος θα εργάζεται και αρκετές ώρες μόνος του στο κατάστημα και θα είναι υποχρεωμένος να σηκώνει βάρη, κάτι που και με τη σύσταση του γιατρού Εργασίας πρέπει να αποφεύγεται».

Στην κινητοποίηση στην Αθήνα κυριάρχησαν τα συνθήματα όπως «Μας τρομοκρατούν για να υποταχτούμε, οργάνωση και αγώνας για να επιτεθούμε» και «Ευέλικτες οι ώρες, δουλειά βράδυ - πρωί, σκλάβους μας θέλουν με ελάχιστη ζωή».

Πελάτες και περαστικοί αντιμετώπισαν θετικά την κινητοποίηση και τα αιτήματά της, ενώ μετά από συζήτηση εργαζομένων της εταιρείας και μελών του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έπεσε στο κενό η προσπάθεια της εργοδοσίας να στρέψει τους εργαζόμενους απέναντι στον εργαζόμενο με χρόνια πάθηση.

Τη στήριξή τους στην κινητοποίηση και στο πλαίσιο αιτημάτων εξέφρασαν μιλώντας εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) ο Γιώργος Μπίλης και εκ μέρους του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ) ο Κώστας Σταματόπουλος, ενώ παραβρέθηκε και ο πατέρας του εργαζόμενου με χρόνια πάθηση ο οποίος δεν έχει παραιτηθεί από την εταιρεία.

Οι συγκεντρωμένοι διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα για τον εργαζόμενο με χρόνια πάθηση ώστε να συνεχίσει να δουλεύει όπως έκανε όλους αυτούς τους μήνες στο κατάστημα της Γλυφάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ