Δευτέρα 16 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Ο Τζιμ Τζόρνταν νέος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων

Ο Τζιμ Τζόρνταν, τον οποίο υποστηρίζει ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τοποθετήθηκε την Παρασκευή νέος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, όμως ο τερματισμός της κρίσης που προκαλεί το κενό σε αυτήν τη στρατηγικής σημασίας θέση ακόμα απέχει αρκετά.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται οριακά από τους Ρεπουμπλικάνους (221 ψήφοι έναντι 212 των Δημοκρατικών), αντίθετα με τη Γερουσία που βρίσκεται στα χέρια των Δημοκρατικών, δεν λειτουργεί από τις 3 Οκτώβρη, όταν καθαιρέθηκε ο πρόεδρος του Σώματος, Κ. Μακάρθι, εν μέσω εσωκομματικής σύγκρουσης.

Αυτή ήταν η δεύτερη ψηφοφορία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων. Την περασμένη βδομάδα ο Στιβ Σκαλίζ επικράτησε στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία έναντι του Τζιμ Τζόρνταν για να τεθεί υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων. Στη συνέχεια ωστόσο ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, αφού μετά τις τοποθετήσεις μιας σειράς Ρεπουμπλικάνων βουλευτών διαπίστωσε πως δεν διέθετε επαρκή αριθμό ψήφων για να εκλεγεί νέος πρόεδρος της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ