Δευτέρα 16 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Αυτοί είναι

Στην Πάτρα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ έβγαιναν ανοιχτά υπέρ του Νεοδημοκράτη υποψήφιου ενάντια στον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Πελετίδη. Στην Πετρούπολη, βουλευτές της ΝΔ μαζί με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έστελναν μηνύματα για να στηριχτεί ο νυν δήμαρχος, που δηλώνει fan του Μητσοτάκη, εναντίον του Β. Σίμου, υποψήφιου της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στο Πέραμα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κασιμάτη στήριξε τον υποψήφιο της ΝΔ και την κατήγγειλε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για συνδιαλλαγή! Ενώ στο Β. Αιγαίο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε στήριξη του νυν περιφερειάρχη Μουτζούρη, προερχόμενου από τη ΝΔ, απέναντι στον επίσημο κυβερνητικό υποψήφιο, στο όνομα του «μικρότερου κακού» και για να μην πάρει η ΝΔ την Περιφέρεια! Αυτοί είναι (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) που τις προηγούμενες μέρες καλούσαν σε «προοδευτικά» - «αντιδεξιά» μέτωπα στον β' γύρο των εκλογών και κατήγγειλαν το ΚΚΕ ότι με την πάγια θέση του για «λευκό ή άκυρο» στηρίζει τους υποψηφίους της ΝΔ! Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς τους δεκάδες δήμους όπου οι υποψήφιοι της ΝΔ «κατέβαιναν» μαζί από τον πρώτο γύρο, σε πολλές περιπτώσεις με «τσόντα» και τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε έχει την πλήρη εικόνα για το πόσο αισχρά κοροϊδεύουν τον λαό και πόσο δίκιο έχει το ΚΚΕ που τους ξεμπρόστιασε και κάλεσε τον λαό να τους μαυρίσει.

Ξετσίπωτοι

Ούτε οι συνδρομητές στην κρατική τηλεόραση του Ισραήλ δεν παρακολουθούν ρεπορτάζ όπως αυτά που προβάλλει η ΕΡΤ τις τελευταίες μέρες. Η λέξη «αίσχος» είναι πλέον φτωχή για να περιγράψει τις «ζωντανές συνδέσεις» με ανταποκριτές και σχολιαστές να φορούν τα πιο αστραφτερά τους χαμόγελα, μεταδίδοντας εικόνες από τους Ισραηλινούς στρατιώτες να βρίσκονται σε θέσεις αναμονής για τη χερσαία σφαγή των Παλαιστινίων. «Τώρα χορεύουν», «τώρα τρώνε», «το ηθικό τους είναι ακμαιότατο», «είναι πανέτοιμοι», «γυναίκες στην πρώτη γραμμή με το χαμόγελο στα χείλη» είναι μερικά μόνο από όσα δικαίως προκαλούν αναγούλα, την ώρα που το πυροβολικό του Ισραήλ έχει ήδη ξεκινήσει τη γενοκτονία στη Γάζα. Στα διαλείμματα από την αναμετάδοση της κρατικής τρομοκρατίας, σειρά παίρνουν τα fake news που φιγουράρουν σε έκτακτα δελτία και άλλες παρεμβάσεις, με τα οποία εναγωνίως επιχειρούν να δικαιολογήσουν τη σφαγή. Βέβαια, κρίνοντας από την απάντηση που ήδη δίνουν ο λαός και η νεολαία στο πλευρό των Παλαιστινίων, από τις πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης και την καταδίκη του κράτους του Ισραήλ και της ελληνικής εμπλοκής στο μακελειό, αυτές οι προσπάθειες από τα κάθε λογής παπαγαλάκια φαίνεται να πηγαίνουν ...κουβά. Προφανώς έτσι εξηγείται το μένος τους, τα ψέματα και η κατασυκοφάντηση. Και όσο επιμένουν, τόσο περισσότερο καρφώνονται...

Χωρίς όριο

Την υποκρισία πέρα από κάθε όριο της ΕΕ και τις τεράστιες ευθύνες των Ευρωατλαντικών για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό επιβεβαιώνει η ανακοίνωση της έκτακτης συνόδου των «27», που καθαγιάζει την κατοχή και δίνει άλλοθι στο νέο λουτρό αίματος του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Οι ίδιοι που «δεν είδαν» και «δεν άκουσαν» ποτέ για τις φρικαλεότητες του κατοχικού στρατού ενάντια σε αμάχους, ακόμα και μικρά παιδιά, τώρα ξεσπαθώνουν για «το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του σύμφωνα με το ανθρωπιστικό και το διεθνές δίκαιο». Αναγνωρίζει δηλαδή το δικαίωμα των κατοχικών δυνάμεων να συνεχίσουν να σφάζουν ...ανθρωπιστικά και με σεβασμό στο διεθνές (τους) δίκαιο τους Παλαιστίνιους. Το δικαίωμα βέβαια του Παλαιστινιακού λαού να παλεύει για να έχει πατρίδα και να μη δολοφονείται από τον στρατό κατοχής, έχει ενταφιαστεί εδώ και δεκαετίες από τους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που στηρίζουν πολιτικά και στρατιωτικά τον εκλεχτό σύμμαχό τους στη Μέση Ανατολή. Η υποκρισία απογειώνεται εκεί που οι «27» «υπογραμμίζουν την ανάγκη ευρείας συνεργασίας με τις νόμιμες παλαιστινιακές αρχές καθώς και με περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν θετικό ρόλο στην αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης», όταν με τη στάση τους και τη στήριξη στο Ισραήλ έχουν οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο. Οι θύτες, που έχουν βαμμένα τα χέρια τους με το αίμα του Παλαιστινιακού λαού, δεν μπορεί να παριστάνουν τα θύματα ή τους «σωτήρες»! Η ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη στους Παλαιστινίους και σε κάθε λαό που αγωνίζεται ενάντια στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, είναι η μόνη απάντηση!

Λάμπει

Στη Γαλλία, απαγόρευση «φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων, επειδή είναι πιθανό αυτές να προκαλέσουν διατάραξη της δημόσιας τάξης». Στη Γερμανία, απαγόρευση ...της παλαιστινιακής μαντίλας και των διαδηλώσεων. Στη Βρετανία, απειλές για τους χιλιάδες που διαδήλωσαν υπέρ της Παλαιστίνης στους δρόμους του Λονδίνου, αλλά και για ...τους οπαδούς που θα βρεθούν την Τρίτη στον αγώνα με την Ιταλία, ότι θα συλληφθούν αν φανούν παλαιστινιακά σύμβολα. Και στην Ελλάδα, υπονοούμενα για παρακολουθήσεις όσων εκδηλώνονται υπέρ της Παλαιστίνης, απειλές ακόμα και για ...κομμένα κονδύλια σε όσους δημάρχους στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού και «ενημέρωση» βγαλμένη από τα πιο βαθιά λαγούμια της λογοκρισίας και των fake news, προκειμένου να δικαιολογήσουν την εμπλοκή. Γιατί άμα στέκεσαι στη «σωστή πλευρά της Ιστορίας» δεν χρειάζονται πολλά. Λάμπει από μόνο του το δίκιο.

Τόμος

Εχει το βαρέλι πάτο; Αυτό το ερώτημα φαίνεται ότι διερευνά ο ΣΥΡΙΖΑ τελευταία, που το Σάββατο έστειλε την Ρένα Δούρου να συναντήσει τον Ισραηλινό πρέσβη «να μεταφέρει διά ζώσης τις θέσεις που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις τελευταίες ανακοινώσεις του». Με τις κατάπτυστες ανακοινώσεις δηλαδή τού «είμαστε όλοι Ισραηλινοί» και των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα σε θύτη και θύμα, ανάμεσα στο κράτος του Ισραήλ και τον Παλαιστινιακό λαό. Οχι φυσικά πως περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση πρωτοστάτησε στην αναβάθμιση σε «στρατηγική» της σχέσης με το κράτος - δολοφόνο, επισημοποιώντας και τη συμμετοχή των ΗΠΑ στο σχήμα «3+1». Αλλά όσο να 'ναι, πρόκειται για άλλη μια «συλλεκτική» φωτογραφία που μπαίνει επάξια δίπλα στο χειροκρότημα στους ναζί Αζόφ και στη συνάντηση με τον «διαβολικό καλό» Τραμπ. Μ' αυτά και μ' αυτά, το «άλμπουμ» με τα ευρωατλαντικά διαπιστευτήρια έχει γίνει... τόμος και οι αποδείξεις παραπάνω από πολλές γιατί κάθε προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να τους αφήσει μια ώρα αρχύτερα στον βούρκο τους.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ