Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Εκβιασμοί της εργοδοσίας για να διώξει προσωπικό

Τους εκβιασμούς εργαζομένων από τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, κυρίως σε καταστήματα της περιφέρειας, αλλά και στην Αττική, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής. Οι εργαζόμενοι ενημερώνονται από την τράπεζα ουσιαστικά ότι δεν έχουν ρόλο και άρα θέση στο «νέο μοντέλο λειτουργίας» και έτσι η εργοδοσία προσπαθεί να τους πείσει να αποδεχθούν την απόλυσή τους μέσω «εθελούσιας εξόδου».

Είναι χαρακτηριστικό ότι εργαζόμενοι πάνε για δουλειά και διαπιστώνουν ότι τους έχει αφαιρεθεί μέχρι και ο υπολογιστής, σε ένα στημένο δηλαδή σκηνικό που τους δίνει «μήνυμα» ότι «περισσεύουν». Μάλιστα, αυτά συμβαίνουν ακόμα και σε καταστήματα σε περιοχές που πρόσφατα πνίγηκαν από τις πλημμύρες, όπως στον Παλαμά Καρδίτσας. «Πετούν στην ανεργία ανθρώπους που πριν λίγες μέρες είδαν τη ζωή, το σπίτι και την περιουσία τους να καταστρέφεται!», σχολιάζει το Συνδικάτο.

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν τη νέα επίθεση της εργοδοσίας και να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες της εθελούσιας απόλυσης. Να απευθυνθούν στο κλαδικό Σωματείο άμεσα σε περίπτωση που γίνουν κι εκείνοι δέκτες τέτοιων προκλητικών εκβιασμών. Παράλληλα, καλεί όλα τα επιχειρησιακά σωματεία της Τράπεζας Πειραιώς σε κοινό βηματισμό. Σε οργάνωση συσκέψεων, Γενικών Συνελεύσεων για να ληφθούν κοινές αγωνιστικές και απεργιακές αποφάσεις, που θα βάλουν φρένο στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της Τράπεζας Πειραιώς.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την έναρξη της εποποιΐας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ