Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EURO 2024 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Μπροστά σε κομβική στροφή η Εθνική

Eurokinissi

Στο κλίμα των κρίσιμων αναμετρήσεων με την Ιρλανδία εκτός έδρας (13/10) και την Ολλανδία στην «ΟPAP Arena» (16/10), στο πλαίσιο της 8ης και 9ης αγωνιστικής του 2ου προκριματικού ομίλου του Euro 2024, κινούνται τα πάντα στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Οι δύο προσεχείς αγώνες θεωρούνται αποφασιστικής σημασίας στην προσπάθεια της Εθνικής για πρόκριση στην τελική φάση του Euro, το επόμενο καλοκαίρι στη Γερμανία. Η Ελλάδα ισοβαθμεί με την Ολλανδία στη 2η θέση, πίσω από την πρωτοπόρο (και φαβορί για την πρωτιά) Γαλλία, και στόχος της στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές είναι η κατάληψη της 2ης προνομιούχου θέσης που οδηγεί στα τελικά. Να σημειωθεί ότι μετά τις δύο προσεχείς υποχρεώσεις η Εθνική θα κλείσει τους αγώνες της στον όμιλο τον επόμενο μήνα, φιλοξενώντας τη Γαλλία, αφού πρώτα θα έχει κάνει το ρεπό της την προτελευταία αγωνιστική.

Μιλώντας για τα δύο ματς ο ομοσπονδιακος τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ έκανε λόγο για δύο κρίσιμες δοκιμασίες που θα καθορίσουν πολλά για τους στόχους της Εθνικής, διευκρινίζοντας πάντως ότι το καθένα θα πρέπει να ληφθεί ξεχωριστά υπόψη. Επικεντρώνοντας στην πρώτη από τις δύο δοκιμασίες, στο Δουβλίνο με αντίπαλο την Ιρλανδία, ο Ουρουγουανός τεχνικός έκανε λόγο για δύσκολη αποστολή, στην οποία οι παίκτες της Εθνικής θα πρέπει να έχουν τη μέγιστη συγκέντρωση και αφοσίωση στα πλάνα της ομάδας, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις.

Οσον αφορά τα αγωνιστικά, οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε ο Βαγγέλης Παυλίδης, κατά την έναρξη των προπονήσεων στη Ριζούπολη, δεν φαίνεται να προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία στην ελληνική ομάδα, ενώ χθες αναμενόταν να ενσωματωθεί στην αποστολή και ο Παντελής Χατζηδιάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ