Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΥ
Απαράδεκτη απαίτηση για επιστροφή επιδόματος

«Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας». Αυτήν τη φράση θυμίζει η στάση της ΟΣΥ ΑΕ (Οδικές Συγκοινωνίες, λεωφορεία, θυγατρική του ΟΑΣΑ) απέναντι σε εργαζόμενους που τους παρακρατά έντοκα χρήματα, τα οποία όμως ουσιαστικά δικαιούνται και τα έχουν δουλέψει.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, που τους διακόπηκε το 2013 για πέντε μήνες (Γενάρης - Μάης), αλλά μετά συνεχίστηκε κανονικά η καταβολή του. Τα σωματεία προσέφυγαν στα δικαστήρια και διεκδίκησαν το κομμένο επίδομα των πέντε μηνών. Το 2018 υπήρξαν αποφάσεις δικαστηρίων που δικαίωναν τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να καταβληθεί σε ορισμένους άτοκα το ποσό που αντιστοιχούσε στους πέντε μήνες, δηλαδή 750 ευρώ, από τα οποία έμειναν καθαρά περίπου 450 - 500 ευρώ. Σήμερα, ύστερα από νέα προσφυγή των διοικήσεων των συγκοινωνιών και μια απόφαση του Αρείου Πάγου που λέει ότι δεν έπρεπε να επιστραφεί το κομμένο επίδομα (!), εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται έρχονται αντιμέτωποι με την εξής κατάσταση: Η διοίκηση της ΟΣΥ τους παρακρατεί τα χρήματα αυτά και μάλιστα έντοκα, αν και τους τα είχε επιστρέψει άτοκα, περίπου 1.080 ευρώ, από την αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης!

Η ΔΑΣ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη διοίκηση της ΟΣΥ για την παρακράτηση. Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος εργαζομένων που ήδη έχουν δουλέψει πάνω από μια πενταετία επιπλέον λόγω του χτυπήματος των ΒΑΕ και της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Στη συνέχεια, απαιτεί από την ΟΣΥ να σταματήσει τις παρακρατήσεις και να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους το κομμένο επίδομα των πέντε μηνών με τον νόμιμο τόκο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ