Τρίτη 3 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
«Στο πόδι» οι εργαζόμενοι και τα σωματεία για την κάθοδο στην Αθήνα

Δυναμική απάντηση στον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης ετοιμάζονται να δώσουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους με νέα κάθοδο στην Αθήνα και μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών αύριο Τετάρτη 4 Οκτώβρη, στις 12.30 μ.μ., κλιμακώνοντας παράλληλα τον αγώνα τους για την ενιαία επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Με την κλιμάκωση του αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωματεία τους δίνουν απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης και τις συνεχείς αναβολές και ακυρώσεις των ραντεβού που προγραμματίζονται με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να ενημερωθούν για το τι μέλλει γενέσθαι.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ζητούν απάντηση για το τι θα συμβεί με τις συμβάσεις εργασίας τους που λήγουν στο τέλος του έτους και απαιτούν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους και μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Αναδεικνύουν και μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζει σε παγκόσμιο επίπεδο το νικέλιο και το κοβάλτιο και τις υψηλές τιμές πώλησης και θέτουν την ανάγκη άμεσης συντήρησης και ενιαίας επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες μέρες η διοίκηση του σωματείου στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, καθώς και άλλοι πρωτοπόροι εργαζόμενοι που όλα αυτά τα χρόνια πρωτοστατούν στον μεγαλειώδη αγώνα, δίνουν τη μάχη για την οργάνωση της κινητοποίησης και τη μαζική κάθοδο στην Αθήνα.

Με συνεχείς περιοδείες στα καμαράκια του εργοστασίου, παρουσία και παρεμβάσεις στην πύλη κατά την αλλαγή της βάρδιας, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια στιγμή αντιπροσωπεία της διοίκησης του σωματείου και εργαζόμενοι πραγματοποιούν περιοδείες στα χωριά της περιοχής, οργανώνουν αυτοκινητοπορείες, ενημερώνουν με τρικάκια και αφίσες για την κινητοποίηση, καλώντας τον λαό της περιοχής να εκφράσει ακόμη μία φορά μαζικά και δυναμικά την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ. Ανάμεσα στις πολύμορφες δράσεις πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε εργαζόμενους και κατοίκους στο Μαρτίνο και τη Μαλεσίνα, με τις αντιπροσωπείες των εργαζομένων να εισπράττουν κλίμα στήριξης και συμπαράστασης από τον λαό της περιοχής.

Πλατιά αλληλεγγύη συνδικάτων

Συγκινητική και πλατιά είναι και αυτήν τη φορά η ανταπόκριση και η αλληλεγγύη συνδικάτων και εργαζομένων τόσο από τη Στερεά Ελλάδα όσο και από ολόκληρη τη χώρα.

Σήμερα Τρίτη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα θα βρεθεί αντιπροσωπεία συνδικάτων της Αττικής με επικεφαλής τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη, πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των Σωματείων τους στέκονται στηρίζοντας την κινητοποίησή τους τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Λαμίας, Φωκίδας, Θήβας και Λιβαδειάς, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων, δεκάδες ακόμη σωματεία από την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας.

Για την κινητοποίηση θα αναχωρήσουν λεωφορεία:

Από την πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα, στις 10 π.μ. Από τη Μαλεσίνα, στις 10 π.μ. Από το Μαρτίνο, στις 10.15 π.μ. Από την ΠΑΘΕ στάση Κάστρο στις 10.20 π.μ. και από τη διασταύρωση Ακραιφνίου στην ΠΑΘΕ, στις 10.25 π.μ.

Επίσης, από τη Λαμία στις 8.30 π.μ. από οδό Στουρνάρα (Δημοτικό πάρκινγκ).

Από τα Ψαχνά στις 10 π.μ. στο δημαρχείο.

Από την Αρτάκη στις 10.15 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Από τη Χαλκίδα στις 10.30 π.μ. στο πάρκο Βούρκου.

Επίσης το ΕΚ Θήβας ενημερώνει όσους εργαζόμενους επιθυμούν να μετακινηθούν δωρεάν με λεωφορείο στην Αθήνα να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Θήβας στο τηλ. 22620-29694, από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο θα βουλιάξει η Αθήνα στο μεγάλο συλλαλητήριο!(2024-03-27 00:00:00.0)
Ξανά στους δρόμους για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους(2023-10-04 00:00:00.0)
Στο «πόδι» για τη μαζική κάθοδο στην Αθήνα το Σάββατο(2022-02-23 00:00:00.0)
Νέα μαζική απάντηση στο έγκλημα από τη συγκέντρωση στα Ψαχνά(2022-02-22 00:00:00.0)
Παλλαϊκό «όχι» στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ στις απολύσεις και στο ξεσπίτωμα(2022-02-11 00:00:00.0)
Την Κυριακή η μεγάλη σύσκεψη για τη ΛΑΡΚΟ(2019-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ