Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
Στο έλεος της εγκληματικής πολιτικής και της επιλεκτικής «ανικανότητας» του κράτους ο λαός

Τον εφιάλτη της μεγάλης πλημμύρας του «Ντάνιελ» ξαναζούν οι κάτοικοι του Βόλου | Υπερχείλισε και χτες ο Κραυσίδωνας, αποκλεισμένη η πόλη, εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε ταράτσες

Ο Κραυσίδωνας γεμάτος μπάζα και φερτά υλικά
Ο Κραυσίδωνας γεμάτος μπάζα και φερτά υλικά
Εκτός ελέγχου ήταν χτες το βράδυ η κατάσταση στον Βόλο, που πνίγηκε στα νερά για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία, στο κέντρο της πόλης δεν έχει ρεύμα και νερό, ενώ δεκάδες ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς ανθρώπων και το δίκτυο τηλεπικοινωνίας αντιμετώπιζε πλέον σοβαρά προβλήματα. Επίσης πλημμύρισαν χώροι του Νοσοκομείου του Βόλου και η πόλη είναι αποκλεισμένη από παντού, στην Αγριά και στις Αλυκές πλέον δεν μπορούσε να προσεγγίσει κανείς και ανακοινώθηκε ότι σπεύδουν λέμβοι του στρατού.

Επίσης, τοπικά ΜΜΕ μιλούσαν για εγκλωβισμένη γυναίκα σε συνοικία της πόλης του Βόλου, ενώ πολλά αυτοκίνητα παρασύρονταν από τα ορμητικά νερά. Στην περιοχή Καζανάκι φορτηγό βρέθηκε στο κενό όταν υποχώρησε τμήμα του δρόμου και δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό του.

Οι κάτοικοι ανησυχούν, βλέποντας να κινδυνεύουν ξανά οι ζωές και οι περιουσίες τους, καθώς εδώ και 20 μέρες οι υπεύθυνοι δεν φρόντισαν ούτε καν να ξεμπαζώσουν τα ρέματα από την προηγούμενη καταιγίδα. Οσο για τον ανεκδιήγητο δήμαρχο Αχ. Μπέο, έκανε και χτες το σόου του στις κάμερες, φωνάζοντας στους κατοίκους να κλειδαμπαρωθούν στα σπίτια τους και να ανέβουν σε υψηλότερους ορόφους για να σωθούν.

Μια απέραντη λίμνη έγινε ξανά η πόλη
Μια απέραντη λίμνη έγινε ξανά η πόλη
Οι γειτονιές γύρω από τον ποταμό Κραυσίδωνα, που υπερχείλισε, ζουν και πάλι τον εφιάλτη της καταστροφής της κακοκαιρίας «Ντάνιελ», ίσως και χειρότερα. Ο κρατικός μηχανισμός δεν πήρε έγκαιρα μέτρα για την αποκατάσταση ζημιών, δεν καθαρίστηκαν ρέματα από τα φερτά υλικά, ούτε δρόμοι, γέφυρες και φρεάτια. Ούτε βέβαια έγινε τίποτα για τη διόρθωση προβλημάτων και αστοχιών σε αναχώματα και φράγματα, καθώς και για άμεση βελτίωση της ικανότητας των υπαρχόντων έργων να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τη νέα βροχόπτωση. Η κατάσταση αυτή προϊδεάζει για το τι θα συμβεί τον ερχόμενο χειμώνα.

Τα πλημμυρισμένα σπίτια και μαγαζιά είναι δεκάδες στο κέντρο της πόλης, στις συνοικίες Παλαιά, Παλιό Λιμεναρχείο, Αγιοι Ανάργυροι, Νεάπολη. Το σύστημα ομβρίων υδάτων υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ξανά σημεία των δρόμων, στις οδούς Μητροπολίτου Γρηγορίου και Κροκίου μαγαζάτορες και επιχειρηματίες προσπαθούσαν να αποσυμφορήσουν και να σπρώξουν τα νερά στα δύο φρεάτια που βρίσκονται στο σημείο, τα οποία ήταν φρακαρισμένα από φερτές ύλες και λάσπη. Επίσης πλημμύρισε η οδός Παγασών.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο χτυπημένο από την προηγούμενη καταστροφή Πήλιο.

Προβλήματα σε χωριά της Λάρισας και της Καρδίτσας

Συνοικία του Βόλου χτες το βράδυ

Eurokinissi

Συνοικία του Βόλου χτες το βράδυ
Και στον νομό Λάρισας κινδύνεψαν χωριά, όπως το Σωτήριο, με τους κατοίκους να λαμβάνουν μήνυμα του 112 που τους καλούσε να μεταβούν προς Λάρισα μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας - Βόλου. Την ίδια ώρα, ένας απέραντος σκουπιδότοπος είναι ακόμα οι πλημμυρισμένες συνοικίες της Λάρισας. Η απουσία του κρατικού μηχανισμού όλες αυτές τις μέρες είναι εμφανής, καθώς τα κατεστραμμένα αντικείμενα από τις πλημμύρες των προηγούμενων βδομάδων δεν έχουν μαζευτεί ακόμα. Ταυτόχρονα, η βροχή που έπεφτε μεγάλωνε την ανησυχία των πληγέντων για νέες πλημμύρες.

Το βράδυ επίσης ανακοινώθηκε προληπτική εκκένωση τριών χωριών στα Φάρσαλα, του Μεγάλου και Μικρού Ευύδριου, της Υπέριας και του οικισμού Πυργάκια, και στάλθηκε μήνυμα του 112 στο χωριό Αμπελώνας του δήμου Παλαμά Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ