Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά

«Σολομώντεια Λύση»
«Σολομώντεια Λύση»
Από τον Οκτώβρη θέατρα της Αθήνας φιλοξενούν ενδιαφέρουσες παραστάσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια.

Από τις 22 Οκτώβρη στο θέατρο «Αβατον» (Ευπατριδών 3, Κεραμεικός) φιλοξενείται «Η Σολομώντεια Λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου από τον θίασο λαϊκού θεάτρου MATICAPI, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσαγκαράκη.

Πρόκειται για μία διαδραστική παιδική παράσταση με ζωντανή μουσική, γεμάτη συμβολισμούς. Μέσα από το γέλιο και την αισιόδοξη ματιά της, έρχεται να προτείνει σ' αυτήν τη δύσκολη εποχή την αληθινή αγάπη, την ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη και το δίκιο των πολλών, ως μόνα αντίδοτα στη ματαιοδοξία και τον ατομικισμό.

Οταν δυο αδέρφια μαλώνουν για μια κούκλα, ο παππούς τους αποφασίζει να τους πει μια ιστορία... «Μια φορά κι έναν καιρό, σ' έναν πόλεμο, μια υπηρέτρια έσωσε το παιδί της βασίλισσάς της, όταν εκείνη το εγκατέλειψε προκειμένου να πάρει τις γούνες και τα χρυσαφικά της. Το έσωσε και το μεγάλωσε με κίνδυνο της ζωής της κι έτσι ανάμεσά τους αναπτύχθηκε μια σχέση αληθινής αγάπης. Μετά από χρόνια, όταν το παιδί γίνεται κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας, η βασίλισσα γυρίζει με σκοπό να το διεκδικήσει...».

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Γουγής, Γιώργος Ζιώγαλας, Νίκη Κάβουρα, Φαίδρα Παπανικολάου, Γιώργος Τσαγκαράκης.

«Κοντά στις ράγες»
«Κοντά στις ράγες»
Εισιτήρια: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (άνεργοι, ΑμεΑ, άνω των 65 ετών). Προσφορά προπώλησης: 7 ευρώ για τα εισιτήρια που θα κλειστούν έως τις 22/9 (ισχύει για τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη).

Προπώληση: Ticketservices.

***

Ενα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι στον μακρινό Βορρά, με οδηγό τα... «απερίσκεπτα» όνειρα που κάνουν τα παιδιά και όσοι νιώθουν παιδιά για έναν κόσμο πιο δίκαιο, ξεκινά στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Αλφα - Ληναίος - Φωτίου» από το Σάββατο 7 Οκτώβρη και κάθε Σάββατο στις 15.00 για το κοινό και καθημερινές για σχολεία, παρουσιάζοντας το έργο «Κοντά στις Ράγες» με αφορμή το Λογοτεχνικό Ετος Αλκης Ζέη. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Η δεκάχρονη Σάσα κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της τις ράγες που «οδηγούν» σε μια καινούρια ζωή. Το Κουκούτσι, όπως τη φωνάζει ο πατέρας της, αναζητά απαντήσεις σε χιλιάδες ερωτήματα που ξεφυτρώνουν κάθε λίγο και λιγάκι σαν μανιτάρια στο κεφάλι της. Ποιος θα της λύσει τις απορίες; Μόνη της ελπίδα ο πατέρας της - ο Σουσάμης, όπως τον φωνάζει, που είναι γιατρός και δεν διακρίνει τους αρρώστους σε πλούσιους και φτωχούς ούτε σε Ρώσους και Πολωνούς ή Εβραίους ούτε σε χριστιανούς και αλλόθρησκους. Αλλά και ο δάσκαλός της, ο Φεγγάρης Φεγγάροβιτς, που την προετοιμάζει για την εισαγωγή της στο σχολείο... Η Σάσα, που μεγαλώνει στην τσαρική προεπαναστατική Ρωσία, θέλει να υψώσει το ανάστημά της στην αδικία και να μάθει τι σημαίνει να είσαι αληθινός ήρωας...

Παίζουν οι: Αλέξανδρος Βαμβούκος, Τάσος Θεοφιλάτος, Γιώργος Κυδωνάκης, Μαρία Κυρώζη, Βασιλική Χρυσικού, Τσαμπίκα Φεσάκη.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com.

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 12 ευρώ. Μειωμένα για ανέργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους: 10 ευρώ. Γκρουπ από 30 άτομα και πάνω: 8 ευρώ. Ειδικές τιμές για σχολεία

Προσφορά προπώλησης έως 7/10: 10 ευρώ.

Τηλ. κρατήσεων για σχολεία και συλλόγους: 210.3803.197, 211.1180.889, 6948.727.275.

***

Η «Μικρή Πόρτα» παρουσιάζει φέτος μία μεγάλη και εντυπωσιακή παραγωγή για όλη την οικογένεια. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος επανέρχεται στο αγαπημένο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, «Το νησί των θησαυρών».

Πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια με πειρατές, πλοία, χάρτες, μυστικά, ανταρσίες, συμπλοκές και πολλές ανατροπές, που πολύ συχνά χαρακτηρίζεται - και δικαίως - ιστορία ενηλικίωσης με άφθονες και πολυεπίπεδες ερμηνευτικές προεκτάσεις. Κεντρικός ήρωας ο νεαρός Τζιμ, ο οποίος ανακαλύπτει τυχαία έναν χάρτη που δείχνει τον δρόμο για τον μεγάλο θησαυρό του θρυλικού πειρατή Κάπτεν Φλιντ, σε ένα μακρινό νησί.

Κεντρικό σημείο της παράστασης είναι η μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή, βασισμένη σε ναυτικούς σκοπούς και πειρατικά τραγούδια του 17ου και 18ου αιώνα, σε νέες ενορχηστρώσεις και επεξεργασία.

Παίζουν οι: Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Στέλιος Θεοδώρου, Θεοφάνης Κοσμάς, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Γιάννης Λατουσάκης, Δημήτρης Μήτρου, Μαρί Σουζάν Μουζέλα, Ιωάννης Μπάστας, Τάσος Ροδοβίτης, Γιώργος Φασουλάς.

Εισιτήρια: 12 ευρώ. Ομαδικό (άνω των 20 ατόμων) 9 ευρώ. Σχολικό 7 ευρώ. Τηλ. κρατήσεων για σχολεία και ομάδες: 210.8658.902, 210.8665.144.

Προπώληση: more.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οι Κάλπηδες» του Στρατή Μυριβήλη στη σκηνή(2024-05-08 00:00:00.0)
«Ολες του κόσμου οι φωνές»(2023-10-27 00:00:00.0)
Στο Αιγάλεω ο Θάνος Μικρούτσικος(2018-08-31 00:00:00.0)
Τα καλύτερα τραγούδια της «Παραγγελιάς» στην Πέτρα(2016-08-30 00:00:00.0)
Μελοποιημένος Ρεμπώ(2014-12-09 00:00:00.0)
Παπαδιαμάντης του Αιγαίου(2005-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ